Our Lovely Journey......

Daisypath Anniversary tickers

Athirah's birthday

 Baby Birthday Ticker Ticker

My second child...:)

Lilypie Pregnancy tickers

December 30, 2010

My Little Princess

Hellu...rini aku tak tido tghari sb sibuk memikirkan pasal baby sitter Athirah aku ni..mmm...td papa kuar g round2 sekitar taman aku ni...so far takde la plak terjumpa baby sitter nyer..mmm...tension la biler pikir bab ni..isau pun ada..umah sebelah boleh tolong jaga tp kol 12.30 tghari aku kena g ambik jap la sb dia nk g kuar g sekolah anak dia...mm...aku klu leh nk cari baby sitter yang boleh jaga dr kol 8 pagi smpi kol 5 ptg...sb nt aku ada masa tuk uruskan umah n study aku..huhuhu...takpe..still searching la ni..minta jugak tolong kawan2..mana tau diorang tau saper2 nk ambik upah jaga baby aku sorang ni...sejak sejak ni Atirah da ok sket..kurang menangis..nangis biler lapar or terkejut jela...terkejut da jarang da skang ni sb aku nk bersin nk batuk ke semua tahan2 ....klu lepas terkejut la dia..hehehe..then papa dia skang ni bedung dia abis abisan..tp time dia tido baru bedung klu tak tido..jgn harap korang akan berjaya bedung dia..nt dia menjerit...ha..athirah aku ni suka jerit...lepas geram la kot..klu kaco dia..buka pampers dia lama2 ha..mula dia dia jerit gini .."ahhhhh..." pastu nt kitaorg buat2 terkejut, muka dia kerut tiba2...pelik a kot..npe kitaorg reaksi gitu kan..skang ni klu ckp2 ngan dia , dia pun n kckp skali jugak cuma tak terkeluar suara je la..mulut tu terkumat kamit la cakap..tmabh2 klu ngan papa dia..hmm..mcm2 nk sembang..klu ngan mama dia...dia suka tido kot..sb landing atas mama best ..hehehehe...means dlm erti kata lain aku ni cumel n montel la kan..hehehehe...ok la..pape pun..layan la gambar anak aku n hubby ni...syg sgt dia...sb dia anak yang baik sgt....:)



Lepas Minum susu...mst tertido...chubby kan athirah ni..selalu pipi dia tu jadi sasaran aku n hubby...cium2 pipi dia selalu..nt dia suka...:)


Ha..ni gaya muka dia biler jerit sekuat ati kate "ahhhhhh..........."...hehehe


Ini gambar hubby tersyg aku n Athirah yg aku syg sgt2...see...penuh ngan sikap kebapaaan hubby aku ni...klu suap susu mst senyum...tambh2 bielr Athirah tgk dia..lagi2 la hubby senyum..hehe..

OK tu je kot tuk ari ni...nt update lagi..bye

December 28, 2010

Cepat la 44 hari...

Hari ni adalah 29 aribulan..esok genap la Athirah seminggu..yeahhh..athirah da besar..hehehe...tp aku stil ada 14 hari lagi iaitu 2 minggu tuk berpantang..aiyaaaa...lambat betul nk abis pantang ni..busan la asyik mkn benda2 yang tuk org pantang je..benda apa tu??? pe lagi..sup ikan la sup ayam la...huhuhuhu..nk gak mkn pedas2...yummy...tp nt da pantang pun tak leh mkn sgt pun...sb....aku m,enyusu kan..takpe la...tgk la caner nt...mkn cam skang ni agak busan la..teringin giler nk mkn telur...tp takut la plak.....sakit2 aku ni kadang2 datang la jugak...sakit luka da takde..tp sengal2 tu ada lagi la...sejak balik johor ni..aku tghari je mmg tido ngan nyenyak nyer...penat agaknyer..tp takde la wat pape pun..mlm2 klu baby bangun pun hubby yang jagakan..aku kadng2 je bangun tu pun hubby pantau tgk teman jugak..hak hak hak..orang kate klu tengah berpantang, kena banyak tido....mm..aku kat kedah banyak bising je..tido pun time mlm je...heheeheh...ada je benda kau nk wat..takpun n ktgk tv..tp kat johor ni aku asyik tido je..myb cover tido yang lepas2 la kot..hehehe...nyenyak..badan pun cam segar sket mkin hari makin segar..msak kadang2 kau masuk dapur gak..biler kecian tgk hubby kena dok layan Athirah...tp rini hubby masakkan tuk aku...masak sup ayam..dia lak maska kari ayam..hehehehe..sedap hubby aku masak...bangun2 hubby da tanya nk makn??? pe lagi..perut berkeroncong lak tu..pastu biasa la mengada2 soh suapkan..ngeh ngeh ngeh...sb Athirah tgh tiod leh la..klu Ahtirah bangun mkn sendiri la...hehehehe..
skang ni time athirah n hubby lak tido...so aku soang2 berjaga..jap g ada citer Putera Katak..so aku mst la bangun...aku suka citer tu sb kelakar bagi aku..hehehehe..dlm kol 6 nk kejut diorang nk mandikan Ahtirah...cam biasa..aku sediakan pekakas Athirah..hubby mandikan Athirah...aku mmg tkaut nk mandikan dia..sb dia akan loncat2..cam terkejut kan baby baru nk masuk sebulan pandai loncat2..ha...Ahtirah aku ni mmg cam orang besar tau...minum susu pun banyak...then suka tgk tv...aku pangku dia smbil tgk tv dia pun tgk jugak tv...biler iklan dia pandang tempat lain...bielr ad balik citertu dia tgk balik..mm...mula2 pelik gak..tp takpe la..dia tak anngis tp tgk tv..samer2 la kitaorg tgk tv..hehehe...pg td dia baik sgt sb mandikan dia tak nangis..pakai baju pun ok..at last je nangis bielr susu sampi lambat...yela..Ahtirah ni klu dia wat pape cam mandi ke...tukar pampers ke..semua aku kasi upah susu...hehehehehehe...
ok la...aku tak study2 lagi..huhuhuhu....biler la mood study smpi ni??? isua gak ni...takpe2...nt kau study..chaiyok!!!!!!!!!!!!..

p/s : Ahtirah....mama syg sangat Athirah....:)
Abg...ayg syg sangat kat abg....:)

December 27, 2010

Sabar...

Hellu..lama tak update blog..skang ni hubby n Athirah tgh tido...yela..semalam dua2 berjaga mlm...sb pe? sb athirah nk main malam2..since mama dia tgh pantang lagi, so mama dia tido...hak hak hak..papa mmg suka melayan athirah smpi tgk papa tersengguk2 baru mama gagahkan diri bangun..mm...hubby aku tu sejak ada athirah, nmpk lain sket la...sket2 cium athirah tu..sikit2 cium athirah..sikit "syg papa.." sikit2 "syg papa.."..ok2...sudah jelas menunjukkan aku jeles..hak hak hak..tp takpe...klu mama buat muka masam nt hubby kate gini "syg mama..."...sekali pun da cukup..hak hak hak..cma apa je aku ni..
jadi seorang mama n seorang ayah ni mmg kena byk bersabar je...yela..athirah kejap2 lapar nangis..nk main org tak layan nangis...angkat tak kena tune nangis..mmg salah sket mengangis...so..aku bertekad, nt biler pregnt kali ke 2 n seterusnyer tak nak mengangis2 sgt...see.lekat kat anak...tp kan...ada sekali athirah menangis...aku tak tau nk wat pe..aku pun turut sama menangis...sekali athirah senyap tgk je aku...tergelak aku...yela..myb dia pikir "kenapa gurl yg cun ni mengis jugak ye..."...hak hak hak...biler tgk athirah menangis hati aku rasa sebak sgt...jgn la nangis ye syg..hehehehe...tp kadang2 dengar cam menangis tp sebenarnyer tak..dia menjerit sb orang buka baju dia...sb orang buka pampers dia...dia dok syok2 tido g kaco jerit la dia..hehehe..tp sejak athirah balik umah aku n hubby ni kan...mmg sentiasa bising je...aku kuat bising, pastu athirah pun ikut mak dia jugak...o ceria la umah kitaorg ni....skang ni da tukarsusu tin lain...kitaorg tukar dr Mamex ke Nan....kecik2 dulu mak kau kasi aku minum susu Nan..mak aku suggest tukar Nan nt..so aku pun beli la Nan..ops..hubby yg g beli aku jadi budak baik tgh pantang dok kat umah je...berani sb Athirah tgh tido...lu berjaga hubby tak leh g mana..sb nt aku gabra biler Athirah nangis tak nk stop...wahhahahaha...yela..ngan pakai ala2 orang pantang..nak gerak tu...alahai..malas betul..athirah klu nk tido kena dodoi dulu...
tp yang bestkan..biler aku ddoi dia pejam mata..tido la konon kan....then papa dia turun n bersuara..terus besar mata di buka...pastu merengek2...pantang dgr suara papa dia kot..nk manja2 la tu..ish...klu ppa dia suap susu, dia pandang je muka papa dia smbil minum susu..klu mama dia??? pandang sana sini..ish2..hehehe...tp pape pun mmg syg sgt athirah ni..
mak aku kat kedah mmg selalu la tepon tanya pasal cucu dia ni..yela..mak aku tau aku ni cepat tension sket..pastu gabra...isau jugak la kot..ngan athirah kecik lagi..klu kol mst tanya "athirah mengangis tak?"...mstla nangis mak oi....hehehe...
aku kan ada sat paper lagi..smpi skang tka abis2 study pun..nk study time athirah tido..aku pn nk tido tak pun wat keje lain...athiarha bangun time tu la aku rasa nk study..hak hak hak..tp tak leh la kan...kena la main2 ngna dia...hubby pun penat gak kadang2...tido tak cukup...
smlm kakak aku datnag..dia nmpk lesu sgt..sb tgh pregnant baby ke-2 lak..putera???? huh..da besar panajng da dia..makin cumel n linch...panggil aku "cik...cik..." alalalala..syg putera jugak...kakak aku kate aku nmpk kurus...seronok tu...tp still besar la...tp klu bandingkan sblm pregnt or pas baru2 pregnt nmpk kurang la kot...huhuhu..takpe la..hubby pun tak kisah...tp nk jugak kurus...bukan pe..time kawin pun badan aku besar jugak..hak hak hak..so dia tak kisah la..yg penting apa??? kerjasama...ntha pape aku ni..ok la...nk g umah jiran jap g..nk siap2...athirah n papa dia klu tak kejut tak abgun la tu..penat la kot papa dia tu..mm..
ok la..nt2 aku update gambar athirah..da besar n chubby sgt...kakak aku tgk pun terkejut sb dia nmpk besar...:) then smlm dapat stroller adiah dr kakak aku sekeluarga...kira semua adiah da melengkapkan keperluan Athirah...tempat letak baby dlm kete pun dapat adiah...thank semua yg datang melawat aku sepanajng aku beranak ni...:) biler pikir2...ramai jugak kawan2 aku ye...dan ramai jugak yg igt aku rupanyer....:) ok la...bye

December 24, 2010

Way back to johor...

Hellu..skang lokasi family athirah adalah di muar...esok akan bertolak ke johor bahru..maka bermula la idup kami bertiga di umah sewa kami..hehehehe...
athirah smlm smpi je kat umah grandma n grandpa dia mula2 ok..then da start menangis je...sb kembng perut la kot.nk minum susu, nk kuarkan angin nk berak..semua nk wat 3 in 1...tp tak mampu maka menangis la dia...mula la time tu terasa kan bagus klu my mom ada kat sini...huhuhu..selalu klu dia menangis nt nenek dia ambik n terus baik....tp...nenek dia kat kedah la plak...tak ikut..huhuhu...mama dia jaga punya la jaga kejap ok kejap tak...kemudian mama dia terus tertido bile papa athirah bagi green light soh mama tido...papa jaga since i drive lama jugak..ok terkejut kan...i drive kete sb pe????? sebab athirah start menangis bile kol 6.30..mama jadi kecut perut takut gabra..then switch soh papa jaga..mama sanggup nk drive..papa tak kasi..tp klu tak kasi maka takkn bergerak la kitaorg...mmg sgt mencabar bawa budak kecik yg cumel2 ni..ish2...then tertido..tak lama lepas tu ttiba2 senyap..mama tido ngan tenang je..sb pe??? sb grandma athirah da kuar bilik n pujuk..tertido la budak kecik ygaku syg sgt tu...tak lama lepas tu???? mulabalik menangis...grandma bangun lagi...last2 grandma n grandpa bawa masuk bilik diorang n jaga smpi pagi..maka ini bermakna athirah sorang ni mmg da terus dimanjakan oleh grandma n grandpa dia...ish2...hehehehe apa aku merepek ni???
mmm..td tgk hubby makan rendang daging...mak ai..sedap je nmpk...jeles la plak aku ??? sup ikan je la..huhuhuhu...takpe...skang da 25 hari...so...2 minggu gitu lagi je..tgk la semua aku mkn nt..hahahaha....
skang ni aku rasa bosan sb semua sibuk kat dapur nk masak tuk kenduri mkn2 nk buat mlm nt..athirah tido..papa athirah pun tido sebelah..cian papa athirah..penat mama athirah tak laratnk berjaga sgt mlm2...semua papa buat..mmg baik sgt papa athirah ni...syg benar dia kat athirah n mama athirah ni..huhuhu..t.erharu2...pg td kuar g beli vico sb da biasa minum kat kedah..hehehe..
aku tak de idea sgt nk citer..pasal on da way balik johor ni mmg rasa takut je..sb first time aku ngan hubby je jaga athirah ni...alhamdulillah semua selamat...smpi pun selamat..athirah pun tak wat hal sgt...tkpe slow2 kan..nt2 kitaorg mst xpert jaga athirah ni...dan juga bakal2 adik athirah ni..ahakkk....insyaAllah....
ok..athirah da warning nk bangun tu..jap g nk mandikan dia....k...bye

to my hubby : I Love u Soooooo Much...:)
to my baby : mama syg sgt athirah mama....:)

December 20, 2010

Athirah da Besar

Hellu...rini nak citer pasal athirah aku ni...mm...rini so far mood dia baik sgt..senang sendawa pas minum susu..alhamdulillah...lega rasa..selalu susah benar nk sendawa..isau gak kadang2...sejak2 athirah kuar ospital, aku da banyak susu badan...syukur sgt...leh dok pam selalu ...n most of the time, athirah dapat la minum susu ibu...klu terdesak teramat je minum susu tepung...tp....rini tak tau npe aku pam tiap kali kurang 1 oz...huhuhu..jangan la abis susu...nt caner athirah aku nak membesar ni...orang kata, susu ibu bagus..aku pun kate gitu gak...doktor pun kate gitu..aku happy sgt biler tgk athirah minum susu ibu...aku rasa puas ati n dapat rasa athirah makin sihat n akan cepat membesar....aku ambik upah tuk cukur kepala n urut 3 kali kat kedah ni...sebelum ni kak ipar aku pun ambik urut dr dia, nama dia mak mah...ok la dia urut best tak sakit sgt...tp rini hari ketiga dia tak datang, esok la kot..dia myb ada keje...huhuhu...upah kat sini sgt la murha berbanding kat johor..johor sekali urut 50 inggit...huhuhuhu...kat johor pun aku urut 3 kali..kat sini sajer nk urut lagi...ambik la mak mah....aritu first time jumpa mak mah, time nk cukur rambut la kan...mak mah terkejut tgk athirah, mak mah igt athirah la yg dia cukur dulu...rupanyer athirah ni anak aku...pastu dia kate, klu gitu, athirah ni mmg cepat membesar la sb leh samer cam aisya, anak abg aku....so..aku rasa happy sgt, sb athirah kau da sihat n membesar...athirah da 3 minggu da....huhuhu..syg la athirah aku ni...hubby pun aku sayang jugak...huhuhuhu... sejak athirah ni cukur rambut, dia nampk cam lain sket..then nmpk cerah sket...tp biler dia nk mengamuk or nk nangis, merah muka dia...mm..mak aku kate dia putih merah la kot...tp mmg merah padam muka dia...hehehehe..
rini mandi kan athirah nenek yang watkan...2 kali mandi nenek take over..sb nenek athirah kate, nt athirah da nk balik johor...so nenek nak mandikan dia...pagi2 pas subuh nenek akan main ngan athiah..sb mama n papa athirah da penat jaga dia mlm..so nk rest kejap..biler ketuk pintu bilik nenek, nenek akan tersenyum sambut athirah n main2 ngan dia..hehehehehe...so mama athirah tak smabung tido tp..papa dia yang tido puas2..mama athirah g dapur panaskan tungku..then g siapkan minuman nyer yang bercampur ngna susu anmum..(nk kasi byk susu badan katakan)..biler minum tutup idung n paksa tuk telan..huhuhu..punya la aku tak suka susu kan..hehehe..tp tuk anak telan jugak...ok la...itu je kot...layan la gambar kat bawah ni ye...yg ni je termampu tuk upload..yg len nt2 la ye...

Ni Athirah baru lahir....aku suka sgt topi ni sb nmpk cam bunga matahari...suka2...

Ni time Athirah tak nak tido..nk main2...ngantuk mama n papa layan dia kadang2..tp layan jg sb syg sgt kat dia...:)

Ni Athirah time dia nk sembang2...konon nk cakap la....:)

Ha..ni klu dia btul2 nyenyak tido....syg sgt Athirah mama sorang ni...

PS : Kadang2 papa athirah tersasul kate kat mama athirah gini " iye..syg papa"..????????? patutnyer "iye..syg abg"....takpe la...baru nak biaskaan diri kan..tp da 3 minggu ni..ish2...hehehe..tak kisah la..yg penting 2 2 dia syg...luv u abg..luv u athirah...

Lagu dr Peminat ...

Aku dapat lagu dr seorg peminat aku tau...terharu sebenarnyer..huhuhu...sb suka sgt lagu ni...nk share lirik yg best ni ngan korang...biler pikir2 balik...rasa bersyukur sgt2 ngan idup aku ni..peminat aku ni saper lagi kluy bukan papa athirah la...ngeh2...bg aku, lirik ni sgt best n terharu la plak...huhu

For The Rest Of my Life

I praise Allah for sending me you my love
You found your home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there is a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you...loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally


Nota tangan: Thank you my lovely hubby for this song...tq also to maher zain sb nyanyi lagu ni..hehe

December 19, 2010

Cerita Athirah Mama

Hellu...rini aku semangat nk citer pasal Athirah aku...yang aku utang tu nt2 aku tulis ye...hehehe..athirah smlm nurse datang umah then timbang la...da 3.6kg...seronok sgt...dulu nk masuk 2 minggu baru naik 0.1 kg..sedih sgt....sb dia sakit time tu..so kurang la mkn susu..opsss..minum susu...skang ni dia da sihat sket...susu mama dia pun mkin banyak..so dia pun da sihat la ..so mkn la byk...so..berjaga la mlm..so papa dia pun da kurangkan tido la...sebab kena jaga Athirah ni la...hehehe..ayat keling btul aku ni...byk sgt nk citer..pastu semua aku angkut skali..
Athirah skang da mkin kuat..tulang pun da mkin kejap...susu angkat kepala biler nk tepuk kasi dia sendawa...then suka sgt wat mulut...mcm2 jenis gerakkan mulut dia master...hehehe..klu papa dia seribu jenis mimik muka leh buat...anak pulak seribu jenis mimik mulut dia leh buat..klu merajuk mulut sebek..klu nk main2 mulut muncung ..suka sgt la....suka la tgk baby..(ok..skang ni cam dlm dunia ni aku sorang je la ada anak la plak...hehehe)
Athirah klu nk tido dia suka orang dodoi dia...smpi dia da tido baru leh letak...klu mama dia tidokan dia...dia tido ngan baiknyer...then biler letak atas tilam dia continue tido..tp mam dia kena dok tepuk jugak konon dodoi lagi la kan..klu papa dia lak???? papa dia dodoi smpi pejam mata....kira da tido la kan..papa dia letak atas tilam, terus mata dia luar terbuka...hahahaha..then bila tak angkat dia mst wat muka cam nk nangis..so papa dia kena angkat dodoi lagi...hak hak hak...tp kan, klu mama dia take over, mata tgk je papa dia...papa dia nk masuk toilet, mula bunyi "hek hek hek"..papa dia tak jadi la masuk toilet...sb pe??? sebab tu la..suka sgt manjakan anak...hehehe...mmm...biler da ada anak ni kan, baru aku tau yang garang ngan anak adalah aku..yang manjakan anak adalah papa dia..hehehehe...
biler athirah mandi dia suka loncat2...kena pegang kuat2..sb takut jatuh..sepanjang athirah membesar ni, mama dia tak penah pun mandikan dia..sb takut yang len semua mama dia leh buat...papa dia lak? semua pap dia leh buat..mandikan tugas papa la...semua papa dia wat..mama dia kena dok pam susu...klu dia bangun nk main pagi2..papa dia la yang dok layan..biler mam tersedar terkejut la tgk papa dia tgh tersengguk2 layan athirah..so?? mama dia la take over..tp jarang sekali la..hehehehe..sb mama kena bangun dok pam susu...hehehehe...
ok la..setakat ni la citer pasal athirah..nt aku citer lagi ye...hehehe

citer pasal papa dia lak??? papa athirah skang ni semakin hari semakin mama dia sayang..hehe..itu je citer pasal papa athirah...

citer pasal mama athirah plak??? mama athirah kena marah ngan tukang urut sb lasak sgt...so da kena warning dok diam2 kat umah...tuk kesihatan diri...kena warning soh makn ubat...tuk legakan luka2 dalaman..hak hak hak..tp aku mmg tak jaga pntang aku sgt...awal2 sibuk hantar athirah g klinik.papa dia tak kasi ikut mama ttp degil ikut jugak hari ke3 da kuar umah..then ulang alik la jugak..then taksmpi 2 minggu lak mama athirah g pasaraa nk beli baju cantik tuk athirah tuk akikah athirah..then kena marah ngan pak long athirah..huhu...sb mama athirah ni degil sgt, semua marah mama athirah...mama athirah lak???? wat pekak telinga je la...huhuhu

ok la..nt update lagi...bye

December 15, 2010

Happy Birthday Abg....:)

<<<<<<<<<>>>>>>>

Happy Birthday to u...
Happy Birthday to u....
Happy Birthday to ABANG...
Happy Birthday to u..............


Happy Birthday abg yang ke 26......
Ayg doa kan abg sentiasa panjang umur dan dimurahkan rezeki
Ayg doa abg sentiasa happy..
Ayg harap abg sentiasa tersenyum n bahagia..
Ayg syg sgt kat abg.....
Athirah syg sgt kat papa dia...
Abg suami yang sgt baik..
Abg ayah yang sgt penyayang..
Dan....we both luv u so much....:)


P/S : Minta maaf ye abg..ayg tak dapat nk kuar g celebrate ngan abg kat tempat best2..sb ayg kena pantang..huhuhuhu..nt da abis pantang kita g celebrate ye...ayg syg kat abg....:)




Puteri Sulung Me n Hubby

Hellu....ntry aku kali ni adalah untuk memperkenalkan puteri sulung aku n hubby....iaitu Nur Umairah Athirah Binti Nur Latif Azyze....aku selemat melahirkan baby aku ni pada 1 December 2010....berat baby kitaorg adalah 2.9kg....panjang pula adalah 50cm..dan aku n hubby sgt2 la sygkan puteri kitaorg ni..hehehehehe...minta maaf la tak byk gambar sgt sb internet tersgt la lembab dan takes too much time la klu nk upload...so nt biler balik johor aku update gambar baru....oh ya..aku lahir secara normal di klinik ...errrr...cam segan lak nk ckp..sb dulu beria benar aku nk beranak kat hospital kan...ok la..skang ni ngan muka sikit pun tak malu aku nk jugak ckp aku beranak kat KLinik Perbidanan Tmn U....hehehe..swasta jugak la kan...huhuhuhu
pasal beranak nyer citer nt aku citer ye...skang ni hubby tgh dok main ngan baby..so curi2 update blog la...sb free sket...skang ni da ada baby kurang la sket xtiviti bloging aku ni....papepun....aku sgt la terharu n bersyukur sgt dapat melahirkan seorang puteri tuk suami aku ni....dpt tgk hubby main n mata bersinar2 biler dok main ngna baby buat aku sgt2 la bersyukur sb dikurniakan perasaan n rezeki camni....:)
ok..kat bawah adalah gambar puteri kitaorg......enjoy the pic ye....luv u athirah...luv u too abg...muah....


Nur Umairah Athirah Binti Nur Latif Azyze

p/s: thank you to all my friends for the wishes dan jugak adiah dan juga melawat aku kat umah...taksangka ea..ramai jugak kawan2 aku ye...:)

November 30, 2010

Mak Da Sampi..

Hellu..da terlalu usang blog aku ni ye..da lama tak update..tp atas reason2 yang mmg boleh diterima la...anyway..my mom da sampi...seronok sgt..paling seronok adalah my lovely hubby la kan..sebab pe?? sb hubby da takde la nk susah payah pening kepala memikirkan segala tanda2 aku nk melahirkan baby dia ni..mm...sebenarnyer hubby cuak la jugak..ye la..ni kan anak sulung dia..then tak tau sgt la kan..mengharap la ada orang berpengalaman berada bersama kami so that biler segala tanda2 aku sakit tu menjadi so ada orang berpengalaman ni kira senang sket la...ye la..ada jugak tanda2 yang terjadi tu adalah tanda palsu tuk beranak..ada yang tanda betul..tiap kali sakit, mst hubby nk bawa aku g klinik...yela..isau la kan...aku ni lak sakit sket mula nk nangis...bukan sb sakit tp kurang selesa la rsa...nk bangun mmg kena hubby bantu...sb pinggang da sakit sgt...perut lak asyik mengeras..then nk g toilet je sejak 2 menjak ni...mak aku igt nk smpi esok tp tak jadi la..sb aku da sakit2 kan...so awal la datang..yang kecian putra n mak n ayah dia la..tak dapat cuti kat kedah lama2..hak hak hak..sb kena bawa my mom balik johor cepat2...betapa happy nyer aku biler my mom ada..aku bukan sb rasa lega..tp rasa bestnyer ada teman...hehehe..hubby da sememangnyer teman setia aku kan..so ada orang lain dlm umah rasa cam berseri la sket..tp tak juga bermakna aku bosan dok umah 2 je ngna hubby...ntah ..tak tau la nk describe caner..nt klu korang pregnt rasa la nk mak sndri ada dekat ngna kita..klu aku merajuk ke nangis ke..mst hubby sibuk nk call mak soh ckp ngan aku..sb dia tau aku really need my mom..tp my mom pun ada keje lain tuk diselesaikan..so..takpe..aku kan anak yang memahami..hehehe...

ok2..sekarang ni aku da lepas 3 paper....semua agak susah..n semua jugak la..hubby teman aku kat dewan...sb isau aku sakit n nak terberanak..bawa kete??? oh..no...da tak dibenarkan pegang stereng skang ni..aku pun da lupa agaknyer caner bawa kete..hehehe...pastu nk g mana2???? kena dapat cop kelulusan bersyarat lagi...dr hubby la saper lagi...kena dapat approve dari dia n syaratnyer dia ada 24 jam sebelah aku...ok2..so aku byk dok umah...takde la leh lepak2 ngna kawan2 sekelas aku..study group ke...klu nk tau...hubby yang tolong aku final ni...tau caner ditolongnyer???? hubby study ngna aku tau..semua dia bawa n dia ternagkan..then dia pahamkan n biler aku tanya semua dia leh terangkan tuk aku...hak hak hak..semua calculation dia wat...cian jugak kat hubby kan..aku tak kuat...asyik sakit je badan2..pastu rasa sakit2 nk terberanak tu plak..pastu ngan terketar2 badan kadang2..nga serabut biler baca ulang2 tak dapat nk igt...tension belajar sei...smpi hubby soh aku stop belajar n nk soh aku beranak awal..exam final nt ambik nanti2..dia sanggup g jumpa semua lec aku tuk minta aku wat peperiksaan khas..ok thank you syg...anyway...aku dapat jugak siapkan 3 test aku..tinggal 1 je lagi...iaitu CCN pada 5/12 ni..mmmmm...itu mmg aku confirm la kot ambik peperiksaan khas..lagipun aku mmg da inform lec n dekan aku..so diorang da take note aku myb 80% ambik peperiksaaan khas..

mmm..esok aku akan masuk wad...tuk bersalin..da tiba kot masanyer tuk aku bersalin..mmm..cam induce tp tak jugak..ntah..aku da decide beranak swasta..so...aritu da jumap doktor da buka 1 cm..so da seminggu hopefully semua ok la...then doktor da ckp takkan sempat klu nk tunggu 5/12 sb dia confirm aku akan beranak sblm tarikh tu..so decide nk beranak 1/12...so...actually..doktor nk aku deliver 28/11 tp aku taknak sb nk lepas 2 paper lagi kan...so..alhmadulillah lepas jugak kan..i mean dapat jugak take exam tu..result dunno la kan...hak hak hak..harap2 memuaskan la..:)
so..esok pg2 da kena smpi kat klinik tu...nervous pun ada jugak..tp hubby????? tuhan jetau betapa riang rianyer hati dia sb nk dapat anak dia esok kan..tp biler ditanya dia takut jugak sb aku nk beranak ni..tp nk dapat cium anak dia tu aku confrim la...melebihi segala-galanyer..siap tak sabar lagi.semuia barang tuk anak da siap letak kat bawah...yela..aku berpantang kat johor sekejap n akan lepak kat bawha je..bukan kat bilik atas kan..barang2 aku???? baru sket2 la kan..takpe2....nt mlm2 baby nangis abg jaga ye..heheeheh..takdela kita jaga samer2 ye..

ok la..harap2 semua berjalan ngna lancar la..mudah dan aku n baby selmat....aku baca..isteri yang mengandung ibarat sdg berjihad tuk sumai dia..so..aku ni kira berjihad tuk suami aku la ni..:) takpe..aku rela aslkan dia bahagia...sakit sekejap je..tp bahagia semoga selamanyer...heheeheh....

ok la..tak tau nk update apa...sb aku ni bukan kuat sgt ni..da letih n sakit2 da ni....ini tak selesa itu pun tak selesa..takpe la...ni la dugaan katakan...sebab tu syurga di bawah tapak kaki ibu..n syurga seorang ister di bawah telapak kaki suami...ok la...bye

November 24, 2010

Kesakitan Yang Menular

Hellu..lama tak update blog..td selesai sudah satu paper final aku...aku boleh ta kboleh jawab da letak tepi..yg aku tau skang aku da sakit2 badan lenguh2 badan n rasa lain sgt mcamnyer...nk beranak ke aku ni???? jari aku da mula kebas..tu yg wat aku makin panik...ujung2 jari kebas je...sebelah kanan...tak tau la npe...pastu nk jln skang ni da cam lain macam je...adakah tanda2 aku akan bersalin? ntah..semua ckp rasa cam sengugut..aku sengugut pun tak penah kena...so tak tau la..biler sakit hubby urut2 kan la badan aku..biler merengek tak sihat dia la teman aku smpi tido...mm..pastu sket2 nk nangis...sb badan tka selesa ditambah lak ngan bebanan belajar..cewah..skang ni pun dok atas katil je rehat..nk baca buku pun kena atas katil...smlm g check doktor..da buka 1cm...so doc saran aku beranak awal sket...sb klu nk tunggu abis final 5/12 mmg takkn smpat sb aku confirm da beranak...aku plan beranak swasta at last..hubby pun da muktamad..nk tak nk aku kena beranak kat swasta...huhuhuhu...takpe..semua da sedia..aku je blum bersedia..sb exam kan..tp klu leh nk beranak je awal...senang..then exam nt2 akuambik..heheheh...sb aku tgk muka hubby ceria n bersinar je biler doktor kate aku dlm seminggu mst beranak..aisy...dulu malu2..skang ni da tak sabar..siap kate..tak kisah la klu dia kena ambik exam ari lain pun...cewah..tak sabar la tu nk tatap wajah puteri dia tu...tp takpe...dia happy aku pun happy..skang nk jln pun dipimpin suami terchinta..sb aku kerap sgt rasa sengal2..td exam hubby jadi guard kat luar bilik tunggu aku abis exam..seriusly...time jawab tu rasa lenguh la..cam nk berhenti je jawab nk balik n baring tido...lecturer aku lak tak abis2 isau tgk aku..yela..dia pelik npe aku tak rest je nt2 ambik exam..takde la...aku ni pegang amanah..dapat duit tuk pergi sambung belajar..so nk tak nk kuat tak kuat aku kena jugak la tunaikan amanah aku ni..btul..cam baik je kau ni kan..tp da mmg ni yg aku rsa..huhuhuhuhu
aku nk mak kau skang..tp 28/11 ni my mom kena check up ngna doktor dia...dia da isau nk datang awal..tp aku tak kasi..sb aku lagi isau kesihatan dia..biar dia setel dulu appoinmnt n problm dia...aku?? takpe hubby aku leh jaga..walalupun asyik2 je hubby kate.."biler mak nak sampi ni.."...mak aku da gelak2 biler tau latip asyik ckp gitu...klu nk tau hubby aku ni mmg rapat ngna mak aku...menantu kesayangna dia la katakan...hak hak hak..sb punyai hobi yang samer iaitu suka membeli belha di pasar n masak kat umah..hehehehehehe
ok la..aku nk rehat..badan sakit..nt hubby naik atas..tgk aku dok main tenet je..tak rehat kena marah lak...mm..hubby da garang..semua tak leh...nt sakit..wat tu tak leh wat ni tak leh...takpe..aku ttap cinta dia smpi bielr2...muah...ok la...bye

November 18, 2010

NGantok........

Hellu..rini adalah ari yg mengantok...rini jugak plan nk study Wireless tp aku da ngantok pas breakfast td..aiyakkkkkkkkkkkk...........tension btul la klu mengantok....badan lesu je..kena tido ni...huhuhu..ok tido dulu...

My Day....With lovely hubby...n baby....:)

Hellu...long time no writing huh.....yela..aku sibuk ngan study aku..byk benda nk study..ditambah lak ngan demam aku yang on off selama seminggu ni kan....sepanjang 4 hari berturut2 hubby kena jaga orang sakit ni....yela..pg demam then baik...then ptg demam lagi..sejak2 ni plak skang da hujan je..so aku pun on off demam la..cian hubby kena jaga aku ni..nk bangun pun tak larat...then mkn pun bersuap je...huhuhuhuhu..sepanajng 5 hari ni jugak hubby masak sedap2 tuk aku..sb aku mmg tak larat sgt..almaklumla...hari sabtu tu celebrate sakan kan besday aku...semua kehendak aku hubby turutkan..nk mkn pe semua boleh..ngeh ngeh ngeh...klu ckp tak boleh pun akan dibolehkan jugak...pag2 bangun muka berseri2 aku..yela...birthday gurl la katakan...then da siap2 mandi..g iron dress merah aku..sajer nk pakai cantik2 kan...hubby terjaga pelik gk aku pakai baju dress aku tu...pastu tnaya aku nk g mana...hish...yelakan..selalu pakai je t-shirt aku comel2 kat umah...tp rini tup2 nak pakai dress merah aku tu..selalu dlm almari je...jarang sgt aku nk pakai sb kena iron kan..tp kali ni rajin bebenar kan..hak hak hak..biler aku ckp aku sajer nk pakai cantik2 mula la hubby aku tersengeh2 tgk aku..yela kan..birthday gurl nibek jgn dikacau..nt mengamuk satu umah aku meraung...yela..aku nk pakai cantik2 better diam je..nt tegur2 or perli2 mau aku merajuk susah....
ok2..pg2 hubby bawa mkn breakfast kat taman u je..sb aku nk mkn kat Mama Lyn....menu utama bihun soto..sb smlmnyer aku g mkn ngan kawan aku so rini teringin lagi skali...tp kali ni aku dapat mkn roti canai pisang..da baper kali n tahun aku teringin nk mkn tp asyik2 takde sb pisang da abis..ttiba2 kali ni dapat la plak..mmg bertuah aku kali ni..yela..tup2 birthday day nyer day dapat mkn roti pisang kan...ok..bawah ni gambar aku time pagi2..biasa2 je...sb bukan hala tuju utama pada pg birthday aku kan....

Muka cam baru bangun tido..tp sebenarnyer da lama bangun n siap2...tp ni la muka ori aku...tanpa mekap...camni la muka kau tgh pregnt..nmpk lesu je kan...huhuhu..tp tgk la mata aku yang penuh ngna happy tu..hehehehe

then mkn punya la banyak..air siap order 2 lagi tau..hak hak hak...rini aku takkn study sb nk btul2 enjoy birthday aku kan..hubby pun kate rini nk bawa aku kuar jln2..n tak nak aku stress study..lagipun hubby pun da leh rest for 2 week sblm exam dia yang terakhirkan...hehehe...mmg best sb hubby mmg 24 jam melekat kat aku je..yela..klu tak dia sibuk study..nk kaco pun aku pikir 10 kali..pas mkn pg kitaorg balik tuk berehat kejap..hubby kate upacara tiup lilin n potong kek plak..yelakan..smlman dia bertungkus lumus siapkan kek birthday aku kan....smpi aku tertido kat sofa tunggu hubby siapkan kek tu..nk soh aku naik atas tido???? hmmm...jgn harap la aku nk naik sorang2 kan...ok..smpi je umah...hubby da g ke peti ais...bawa kek aku..dr jauh da terliur aku tgk...kek yang masih berbaki dlm peti ais tu aku mmg tak pandang dah la...pnadang kek birthday je la...then hubby pasangkan lilin n nyalakan lilin..terharu sgt...then hubby nyanyikan lagu birthday tuk aku....walalupun 2 orang je kan tp mmg happening rasa..sb aku da syok2 da tersipu malu ...ala..mngada2 malu la katakan..tp mmg malu la..hehehehe...cantik sgt kek hubby...mmg aku terharu sgt sb dia berusaha wat kek aku..kek perisa oren sudah pasti la kan...ok bawha gambar kek nyer....

Kek ni hubby wat tuk aku..khas tuk aku....ada kcang n choc chip kat tepi..mmg aku da ckp awal2..kek aku nk kek oren then ada kacang2 then nk ada jelly oren...so..mmg perfect cam aku nk la...sedap giler..............siap ada bungan n daun lagi...hehehehe....tq syg....:)


Ni biler kek aku da dibelah...ha..nmpk tak ...kaler orange..sb mmg kek orange pun...sedap.....sgt sedap...nest year nak kek cam ni jugak..kek oren jugak..tp nk hubby watkan..tak nak beli kat luar...heheheh....

anyway..gambar aku tgh tiup lilinnyer takde sb..aku reject gambar tu sb gambar tu menampkakn muka kau yang gemuk dan kembung sb sedup angin banyak2 tuk abiskan lilin yang sedang bernyala itu..so..reject...simpan dalam komputer je ea...hehehehehe... ok..then da siap mkn2 kek...mak aku lak video call..so..layanz la kejap...first mak aku da tanya..."latif masak apa tuk birthday aku..."..then tgk je kek pe lagi..mak kau terpesona lakan....siap tak cayer hubby yang watkan..then aku buka la adiah depan mak aku...sekali lagi mak aku terpegun sb adiah tu mmg best...mixer...mak aku tau aku mmg suka dapat benda2 gitu....mak aku senyum je la tgk aku happy 2 mkn kek...hehehe...then aku rehat kejap kat umah....tunggu tuk kuar nt...nk g ke tempat yang seterusnyer kan....cadang nk g bandar iskandar..nk tangkap gambar kat saner..tp ari cam nk ujan la plak..so kuar la awal sket kan...sebelum tu hubby singgah beli roti takut aku lapar kan...destinasi kitaorg ada lah JJ Tebrau...tuk g melawat Baskin RObin..aku nk mkn ice cream kat situ...g saner cadnagnyer tuk mkn ice cream je kan..then nk g bandar iskandar..sb kat JJ tebrau ada Baskin Robin..so hubby bawa la aku jauh2 tuk g mkn ice cream tu kan..hak hak hak...semata2 lak tu...takpe..sblm tu hubby singgah jap kat kedai2 dekat umah aku..aku kuar g beli roti yang aku nak....ttib2 kat kedai tu kan..ada la roti yang aku idam2 kan selama ni...roti bun biasa..tgh2 ada krin nchoc chip...da lama aku cari tp tak penah jumpa..tp aritu tup2 ada la plak..mmg bertuah la kau ni kan..hehehehe..semua yang nk mkn dulu takde skang da ada....hmmmm..syukur.....then hubby g mana tah..aku tunggu dlm kete...then tak lama pas tu hubby sampi ngan bawa benda ni.....tgk la kat bawah ni....

Tadaaaaaaa........bunga yang sgt cantik...sgt terharu..tak sangka kau dapat bunga time birthday aku...huk huk huk...tak penah terpikir hubby akan kasi aku bunga...thank you syg....luv u so much...........wangi sgt bunga tu....:) ada 3 kuntum means???? I LOVE U.....MEE TOOOOOO.....

Pe lagi....aku pun bergambar la ngan bunga aku tu...hehe...pemakaian aku ke luar berjalan2 biasa aje..sb aku nk pakai tudung express...senang sb smpi mlm aku akan berjalan....so akan singgah di mana2 sajer tuk sembahyang kan....smpi skang bunga tu masih lagi cantik walalupun da 5 hari lepas....:) happy sgt aku rasa......u make my day syg...:)

ok....on da way g JJ Tebrau ujan da lebat..then traffic jam la plak..so aku cancel la nk g bandar iskandar...sb ujang nt aku demam..so operasi nk tangkap gambar cancel la kan...so cadang lepak kat JJ Tebrau tuk g mkn ice cream..then mkn lagi pe yang aku nak...hak hak hak...smpi je..so aku da cari Baskin RObin....ok...gambar bawah ni gambar aku nan ice cream aku...satu hubby pilih, satu lagi aku pilih...tp dua2 aku mkn byk...hak hak hak...sb mlm nt hubby nk bawa mkn kat tuttttttt.....so tak pilih byk2 sgt....2 scoop besar da cukup...nt overload..n over2 aku naik sakit..anak dlm perut kena igt jugak...............ha...citer pasal baby aku....sepanajng aku berjln..dia pun berjogging dlm perut..myb dia pun enjoy samer kot n hati aku kan riang ria..so dia turut la rinag ria...aku semabng ngan hubby dia pun mengiakan ngan kasi tendangan padu kat perut aku...hak hak hak....:) ok gambar bawah ni gambar aku ngan ice cream aku...hehehe



Tadaaaaa.......awal2 aku da warning hubby jgn over2 ngna ice cream aku ye..hak hak hak...mmg sedap...pape pun pilihan hubby jugak aku suka mkn..hak hak hak...sedap....sb dapat mkn ice cream...klu hari2 lain pikir byk kali la kan..bukan sb berjimat tp takut nt kandungan gula tinggi...so not good to baby....tp today is my day kan..anyway...baby aku pun suka sbdia gerak2 bila aku mkn ngan happy nyer ice cream tu....mmm...bwh ni plak...hubby ngan aku la kan.....

LUV U SO MUCHHHHHHHHHHHHHHH....................hubby la jantung ati aku...huhuhuhu

OK...da syok2 lepak...perut mula terasa kerasnyer..mkn banyak sgt...then singgah beli ini la itu la..semua aku sumbat..pe lagi...keras la perut..so terpaksa relax2 atas kerusi dulu kan...hehehe...dah pas maghrib kitaorg pun bertolak la ke tempat seterusnyer iaitu....Friday's......hubby nk belanja aku mkn kat situ...sempena birthday kau la katakan...smpi je nasib baik la ada tempat kan..klu tak pening jugaknk kena tunggu....bawah ni gambar itaorg kat saer la...:)

After order...so bergambar la sblm luahan kata2 cinta kitaorg kan..hik hik hik...klu korang tgk kitaorg berpuisi mmg jeles ar...hak hak hak..citer pasal apa?? mana leh iter..hal suami isteri ok...hak hak hak...

Cam yang disangka..air pink2 la pilihan aku..aku mmg suka air ala2 strawberry ni...hhehehe...

INi adalah menu hubby ...mmg sedap..paling suka n aku kebas adalah potato dia...yummy...

Ni lak order aku..sedap tp aku paling suka ayam dia..nmpk simple tp mg sedap....apa nama dia??? aku lupa..hak hak hak...

Me...enjoy the food.....:)
Hubby pun enjoy food dia...anyway..i love this pic sb u look so cute abg...:)

Biler da setel mkn semua..lepak2 jap...then kitaorg pun blah la dr situ....seterusnyer destinasi adalah Danga BAy..smpi je Dangan BAy ttiba aku wat perangai nk tido la plak....badan da penat...hubby siap da parking da nk bawa aku kuar jln2....tp....aku ajak balik sb penat...hak hak hak...sebab hujan pun renyai2 hubby mmg cancel la nk bawa ku kuar....yhen kitaorg pun balik la umah...sgt best ari aku ni..rasa cam nk cmani tiap2 ari...aku ckp kat hubby birthday aku selalu kena celebrate satu bulan...hubby gelak je la...mau bankrup klu sebulan kena celebrate gini kan..hik hik hik..tp pape pun..walalupun 1 hari je celebrate..aku akan igt smpi akhir hayat aku...ye la..hubby yang hargai aku sepenuh jiwa raga dia...yang syg n kasih aku sepenuh ati dia..hubby yang sedaya upaya nk happy kan aku bukan sajer tuk birthday aku tp ari2 yang kitaorg layari bersam jugak...thank you so much syg.....

tp.....kesan dr hari birthday aku ni la kan...aku mula la minta bukan2 hubby msak kan....antaranyer ada lah seperti di bawah ni............................



Nk mkn chicken chop + potato aku tu la..ala2 di Friday's....hak hak hak..hubby pun watkan la tuk aku...mmg sedap..n pasni klu celebrate bukan takat kek jeaku nk hubby watkan..set mkn mlm pun aku nk camni la....sedap...mkn smpi tertido aku.....hak hak hak......sedap sgt....lagi sedap dr Friday's...tak cayer boleh blah......hubby akummg Master Chef tau...hik hik hik...

So....aku nk ucapkan THANK YOU SO MUCH....kepada Hubby terchinta aku ni....
n jugak kepada semua kawan2 yang wish aku...thank you...:)
Oh ya...gambar adiah nyer ada...tp belum ditransfer lagi...sb malasnyer hal..nt aku update gambar adiah pemberian hubby aku tu..ala...adiah Mixer tu la...nt ye....heheheh

P/S : ABg..ayg syggggggggggggg sgt kat abg....muah...

November 12, 2010

Still Awek Muda Walalupun da 25 thun

Happy Birthday to me!!!!!!!!!!!!!.....yehaaaaa...rini birthday aku....cam tak caye aku da 25 tahun...waweeee.....umur meningkat tp aku still look remaja gitu..auuu....hahahaha...takde la lawak je...takde la remaja sgt pun tp just cun tu tak ilang2 la kan....kih kih kih...aku dapat adiah dr hubby...yehaaaa....dok kusyuk study kat atas...hubby sibuk dok baking2 kek aku...hehehe....then baby lak tendang2....perut aku timbul saner sini hasil gerakkan si kecil yang cumel dlm perut aku...dah penat2 study igt nk turun la bawah..pikir perut memulas...mean lapar...sb tu baby gerak2...then jerit la aku kuat2.."abg..ayg nk turun..." sb pe awal2 da diwarning jgn turun dia nk baking baking...hehehe...skali turun je tangga hubby ckp "Happy Birthday syg"....waaa....da kol 12 rupanyer...patut la baby pun tendang2 kuat cam oh turun bawh je...hubby gaya cam nk naik atas....hehehe..da kol 12 rupanyer...mmm..terharu..pe lagi..terus la aku dipeluk hubby terchenta...wow...best rupanyer sambut birthday ngan suami...hehehehe...klu time kapel mana leh hugging2 kan...da kawin leh la...seronok..pastu ada adiah besar ngan kad yang sgt cun melecun...tuk aku la tu....alkisah adiah tu nt aku citer....adiahnyer adalah....jap ea...nt aku masuk gambar dulu...mst korang jeles...hak hak hak...jap2....kek hubby blum siap tu..tp bau semerbak sei......pape pun walalupun tak suprise sgt mean cam tadaaaaa....ada kek buatan hubby...tp aku tak dibenarkan melihat hasil creativiti beliau...da sb td aku gediks nk g mkn chicken chop...so tak sempat baking2 tu siap sblm kol 12..tp takpe..dapat ngap chicken chop sblm pantang mmg aku ingin2 kan..huahuahua...
sebebarnyer aku terharu sgt...sb hubby belikan adiah tuk aku...n muka dia happy sgt sb dapat kasi aku adiah..aku takde la nk adiah sgt2...tp just nak dia syg n hargai aku smpi akhir hayat aku...tu je...da cukup...tp klu aku halang2 nt dia sedih..so biarkan aje..aku pun terima la ngna hati yg riang..riang seperti hati hubby jugak dapat belikan aku adiah...alkisah adiahnyer..td aku g beli ngna hubby..hak hak hak..takde suprise la jugak...tp suprise hubby bawa g JJ..then ckp nk eli adiah tuk aku..so aku on jela....dulu aku ada minta pembakar roti...cam kelakar kan..tp ok pe..aku suka mkn roti bakar..lagipun akt umah aku takde pembakar roti....tp tup2 hubby bawa aku g beli Mixer....wow..suka benarla aku....dapat mixer baru...nt leh wat kek sedap2 tuk hubby..then operasi cheese tart aku akan semakin lancar la berjln...muahahahah..sb semangat dapat mixer baru...THANK YOU ABG...syg abg sgt2...muah muah muah.....jenama n pilihan ttap hubby nyer taste..aku sebagai birthday gurl dok diam2 je..jgn demand2 ok..hahahah...then sb nama pun adiah..wajib la dibalutkan..walalupun tak suprise tp wajib dibalut...hubby cam biasa mmg akan n takkan letih layan kaenah aku...so hubby belikan pembalut kartun birthday yang sgt cantik...then hartar tuk dibalut..hak hak hak....seronok2...aku happy sb adiah aku dibalut...then kad lak aku tak tau biler hubby aku belikan..kad pun secantik pembalut....kartun2..mmg isteri dia mmg budak2 so kartun2 yang dibelinyer..mmg sgt memahami isteri yang cam budak2 ni..hehehe..walalupun tak lama lagi nk beranak da...kih kih kih...ni la kot kelebihan suami aku berbanding lelaki2 lain...sgt memahami aku n layan je karenah aku yang kadang2 agak cumel itu...hak hak hak...anyway..klu tak dapat adiah pun tak berbalut adiah pun aku ttpa labelkan hubby sbg suami yang sgt memahami n ensem..opsss...sb pe tau...sebulan sblm birthday aku ni dia da pikir2 nk wat kek pe..nk beli pe...gelisah sb nk wat yang tterbaik tuk aku..mana aku tak terharu beb....hik hik hik...
cuma sb aku ngan hubby ni cam kembar siam kan..tak leh nk berenggang so nk eli adiah kena la bawa aku jugak..klu tinggal aku kat umah hubby lak g JJ..alamat beranak aku kat umah sorang2 sb tekanan perasaaan yang amat sgt sb ditinggalkan sendirian n hubby berlegar2 di JJ?????? oh..tidakkkkkkk......mana aci dia g jln2 aku lak dok umah..tak leh takleh..nk jln2 jugak..walalupun jln sket nk duduk..tp tak kira nk jln2 jugak..walalupun hanya dlm kete..aku still leh baca nama2 kedai walalupun tak hafal tp yang penting aku leh jln2...heheheh..betapa teruk nyer aku...tp cumel...hak hak hak....esok hubby da plan n kbawa jln2..so esok adalah ari cuti dr memegang nota n buku...dan juga memikirkan pasal final...hak hak hak..nk spend satu hari ngan hubby....esok nk pakai baju apa ye???? hehehehe....sajer kasi jeles...lagipun hubby ada gap 2 minggu tuk next exam...so mmg hubby akan rilex abis abisan la kan..n walalupun aku lak kena struggle tuk final aku..tp hati bahagia sb hubby leh concentrate 100% kat aku je....tkade hubby ttiba2 termenung smbil menghafal pe dia belajar..takde aku g bilik study then ckp.."baby panggil abg"....hak hak hak..sb nk perhatian..walalupun baru 1/2 jam hubby tinggal aku n bersendirian dlm bilik study...aku mmg gini....tak betah biler hubby tak panggil aku..tak kaco2 aku...muahahaha....mm..dah melencong ni...cam biasa la layan je aku ni...muahahahaha....
hati aku rinag sekarang...mata tka ngantok...sb cam usha sket2 kek buatan hubby ni...tp hubby asyik lindung2 je..ish...nk pe hubby ambikkan...ish....caner ni...hak hak hak...
td g beli bahan kek aku ikut jugak...sekali harung g JJ kan...sekali orang kedai i mean tauke kedai tu tanya..nk dia tolong pape...nk wat kek tuk saper...hubby pun ngna bangganyer..kate tuk wife dia..smbil peluk bahu aku...tauke tu kate pe "wa...bagusnyer husband wtkan kek birthday tuk u...".....yang best muka terpegun..aku rasa 1. terkejut lelaki pun leh wat kek ke..i mean baking2 ke.... 2. syg nyer dia kat isteri dia.... 3. AIK..APASAL SI ISTERI YANG CUN NI PUN IKUT KSALI..NAPER TAK SUPRISE... hak hak hak...takpe..aku tersenyum bangga...dlm hati..."best kan hubby aku...dah la ensem pastu semangat nk wat kek tuk aku kan..bangga2..." ttiba tersedar...ya Allah tak baik riak....hu...ok setakat ni je la kot aku tulis..sb isau la riak lagi...kang dosa...anyway...thank you so much to my HUBBY...really luv U sooooo much...happy to be with u...:)


Ni la kotak adiah aku n kad dr hubby....tak nk buka lagi nk buka biler kek ada sebelah...ok aku gediks..tp it's my day kan...hik hik hik

November 10, 2010

Hellu..rini aku study ooo...rajin la plak aku dok study...hak hak hak...aku tension biler tgk hubby aku dok study ngan baiknyer dlm bilik..terasa cam takut la plak..esok dia akan ambik exam final nyer yang ke -3...aku??? blum start pun lagi...alamak..takut la plak..huhuhuhu..yela....da lama tak ambik final ni...huhuhuhu...baru start baca sket2....seksa btul nk study tau sb asyik rasa nk berjalan saner sini je..seb baik la hubby exam kan..so aku tahan je la perasaan aku tuk g berjln2 ni..huihihihi...
sejak2 kebelakangan ni da rasa kelainan pada diri aku ni..antaranyer adalah....semakin hari badan semakin lemah..tak tua npe...tp buat apa pun sgt la terasa penatnyer..walalupun tak wat pape tp dok membaca..pun penat ....duduk klu lama2 sket rasa cam sakit2 lenguh badan....then td aku ckp suka berjalan kan...ha...klu nk tau aku nk g saner nk g sinir..tp skang ni biler tgk kete cam takut la plak nk naik....tau npe??? sb nt klu terhentak sket badan ku akan sakit keseluruhannye...so kena diurut2 la plak...cam fobia pun ada gak biler tgk kete ni...skang ni da tak naik kete Kelisa kat umah ni..hubby naik biler dia kuar sorang je...semua g mana pun naik la kete Honda aku tu...tu pun aku dok mengadu terhentak sakit badan....kena beli kete apa plak ye kali ni??? hak hak hak...anyway...badan aku ni cepat sgt masuk angin....mlm2 bielr tido mst terjaga n nak nagis sb tak selesa...pusing saner pusing sini pun still tak selesa...last2 end up ngan dok kat lantai hubby urut kan kaki ngan bahu...lenguh je badna aku ni....aku ni nk kate tak kuat kuat je...tp ntah, biler main ngan sakit2 sendi ni mmg kalah...huhuhuhhu...tapak kaki aku ni Ya Allah skit sgt biler berjalan..rasa nk jengket jengket biler berjalan...kadang2 sajer la jugak jln2 selang baper umah biler hubby tgh sibuk2 panaskan enjin kete...tp aku jln tak sempat patah balik la..hubby bawa kete g ambik aku..hak hak hak..sb terasa sakit kaki..jln pun lambat je...kaki bengkak??? takde la sgt pun...biler tgk cam normal je kaki aku ni..tp sakitnyer...hanya ALlah je yang tau..baru tau pengalaman mengandung ni..sakit saner sakit sini....then pinggang tu kadang2 sakit jugak..tp paling ketara sakitnyer kat belakang ngan kaki...tapak kaki...skang ni tido pakai stokin tu....hak hak hak...tp bukan stokin pantang la..ni stokin cumel2 aku je la...hubby pun melayan je la carikan stokin tuk aku pakai kan...kang nt aku nangis lak sb ngadu sakit kaki sejuk2...so pakaikan aje aku stokin.hak hak hak..skang ni mood memasak 50 - 50 je..tak tau npe..berdiri lama rasa sakit kaki..pastu termengah2 pas masak..cam org nk beranak je...padahal satu lauk je aku masak..so..last2 end up dengan??? mkn di luar..tak pun hubby yang masak..tkape..pas da beranak semua semua kerja2 hubby tu aku akan take over sket2...sket2 je tau..hak hak hak...
baby dlm perut skang ni klu tendang terasa sgt2 da la...klu ada bola n tiang gol tu...mmg masuk golnyer....mmg aktif..aku baca kat internet klu da time 8 ++ ni baby da jarang gerak sb tak cukup space...tp baby aku pergh..gerak dia sgt la aktif..takpe..myb sb dia sempit so dia gerak2 la kan..so bielr dia gerak sket pun terasa cam dia tgk do bersenam aerobik kkan...kadang hubby aku tgk tergelak2 dia...paling best biler perut aku senget sebelah...tgh wat pe pun tak tau la anak mama dlm perut ni....kadang2 terjungkit perut aku sebelah kanan...kadang2 sebelah kiri..pastu aku ngan hubby dok gadoh2 ni kaki..bukan ni punggung kot...hak hak hak..pastu beralun2 perut aku biler dia gerak....biler papa dia panggil2 dia lagi la dia xcited gerak...suka sgt rasa...yang kurang best tu biler dia gerak2 then stop kat sebelah kanan...pergh ...lenguh giler biler baby dok sebelah kanan...cekang je rasa otot2 aku ni..tp takpe...layankan aje...biar aku skait takpe..asalkan baby aku selesa...hak hak hak...
tak sabr nk timabang anak..tp kena abis exam dulu ni....aritu dok ckp ngan hubby yangaku tak sabar la nk peluk2 anak aku sndri ni..hubby pun ckp benda yang samer...tp pape pun..harap2 pas 5/12 la...sb aku nk exam dulu...nt susah klu ttiba2 beranak then kena sibuk2 lak ambik exam khas kan..time tu aku nk main abis abisan ngan baby aku..da kena study la plak..hak hak hak..takpe la..aku doa je la...then tawakal pada Allah...Dia lagi tau mana yang terbaik tuk aku..dan juga suami terchinta aku ....smlm balik dr mkn..aku sembang ngan hubby citer pasal aku kecik2 dulu...smbil2 tu hubby dok urut kaki aku kan..then ttiba2 tersedak air liur la plak...batuk2 pastutak sempat smpi ke tanda...da berterabur aku muntah...abis lantai umah aku...so aku mula la nk nangis kan..yela....asyik2 menyusahkan hubby je...dah tu samer2 la bersihkan..cian hubby sabar je ngan karenah aku kan..byk sgt meyusahkan dia..tp tak penah pun merungut tp dia pujuk aku lagi ada....mmm..bertuah aku dapat suami cam dia...memahami..n rasa disayangi sgt2..da siap mop ngan kleen floor semua naik la kitaorg kat atas..muka kau cam biasa la...sebek je la...sb rasa bersalah...tu la gelak2 sgt..degil...hubby kate,,dah2 jgn gelak syg..nt muntah..tak..lagi2 aku gelak kan..tp kan..yg pelik kan lately aku sering sgt muntah...then muntah tu plak sb batuk2 then batuk2 tu plak sb tersedak air liur..saper la dok sebut2 nama aku ni..asyik2 tersedak je..smpi muka aku kadang2 naik merah sb batuk tersedak air liur...ish....saper la dok igt aku tu...harap2 tak mengutuk la tp memuji..hehehehe...ok la..nk sambung study ni..rini nk abiskan broadband....ada 1 chapter tak abis lagi..nak abiskan then mlm ni jawab soalan2 final past year...esok nk start subjek lain plak...harap2 semuanyer berjalan ngna lancar...aku leh study ngan baik....aku paham n igt...bergitu jugak tuk hubby yang aku syg sgt tu....muah...
ok la...bye

November 07, 2010

Sedih biler terkenang org tersyg..

HEllu...mlm ni adalah mood sedih...sb pe??? sb aku sedih la...sb pe aku sedih???? sebab kau teringat kat someone ni....saper ea??? takpe la..biarla Allah n hubby je yang tau...rindu sgt kat sorang hamba Allah ni...stu masa dulu dia la tempat aku mengadu...dia la tempat aku nk bermanja...tp skang....dia da jauh dr aku...sedih wooo....org yang sentiasa nk tgk aku bahagia..selalu mengalir air mata biler aku nangis ngadu sedih...rindu la kat dia..klu la dia baca blog aku ni baru dia tau betapa dia tu penting n bermakna dlm idup aku...sb pe dia g jauh2 dr aku??? sb dia rasa ku tak syg dia lagi kot...huhuhuhuhu..tp aku syg dia sebenarnyer...takpe la..papep un kau harpa dia bahagia...biler je kau teirngat dia ni mst aku akan menangis...time2 camni aku actually perlu dia jugak..walalupun aku ada hubby tp aku nk dia jugak..ish..tamak btul kan aku ni..ni klu hubby tau ni mst dia susah ati tgkaku nangis ni..takpe...dia tgh study kat bilik sebelah..so leh takes time tulis blog yang penuh ngan emosi ni..ditambah lak ngan emosi ibu mengandung yang cun ni..ish2...hubby marah klu aku nangis...hubby marah klu aku sedih..dia nk aku happy...mmg aku happy..tp klu 24 jam happy susha gak kan...hak hak hak...tu klu da abis final leh la..ni tak abis final lagi manakan mungkin aku happy..hak hak..td da happy sb dpt mkn nasi ayam yang kau nk sgt kat Kolej 9 tu..hehehehe...
dlm idup aku tak penah org ambik berat cam orang tu care pasal aku...dia la yg berani marah aku, berani tegur aku berani jugak sound aku...dan dia juga la yg syg sgt kat aku...cam hubby syg aku..hehehehe....skang ni da lama aku tak jumpa dia..rindu sgt nk tgk dia...rindu sgt nk gelak2 ngan dia..rindu sgt nk gado2 ngan dia...selalu ckp aku ni miskin...dia kaya..hak hak hak..pastu selalu ckp aku tak syg dia..suka2 ati je dia tuduh aku kan..tp klu korang nk tau dia tu baik sgt...takpe..aku doakan dia bahagia..tak sedih2..idup pun sempurna...:)
sedih la wei biler teringat kenangan aku ngan dia dulu..byk sgt...sgt2 byk...dr sblm aku kenal hubby smpi la kau kawin ngan hubby..pastu dia mula menjauh..jauh2 smpi aku da tak jumpa dia...tu pun terdgr2 je citer pasal dia..huhuhuh...aku syg dia...syg sgt2..klu la dia tau...n takde org menghasut dia..kan bagus...benci la org yang ambik dia dr idup aku..bukan aku tamak...tp dia milik aku jugak..jgn la bawa dia lari jauh2 dr aku klu ye pun...benci orang tu...
takpe la..mood sedih aku ni menjadi2 lak biler teringat kat mak aku...ni da nk dekat2 time beranak ni lagi2 la kau teringat kat mak aku ni..yela..camni rasanyer biler mengandung aku dulu ye...susah payah mengandung aku skang ni aku da rasa caner..besar btul pengorbanan seorang ibu ni...sedih la wei...nangis lagi ni..aku rindu nk mak aku...nk balik sgt kedah..nk dok atas katil sembang2 ngan mak aku...gosip2 ngan mak aku..tp aku kena ambik final dulu..lambat btul la nk abis final tu..tp tak nk jugak cepat masa berlalu..sb byk tak study lagi ni..huh..sedih2...sedih memanjang kan aku ni..org kate tak baik sedih2..nt baby pun turut sedih..tp caner nk wat..aku mmg tgh sedih..biler aku happy gelak mengekek hubby pesan.."aik..dah2..nt kang sakit perut tu lak"...ish..susah gak..mgm sakit pun bierl aku tergelak terbahak2 seronok...smpi hubby pun naik takut..sb pastu aku akan ckp camni..:adui abg..sakit nyer perut ni..."...hak hak hak..tp mmg sakit pun...tak tipu...hak hak hak..
td balik je dr study grou[p hubby belikn aku teh ais n kek..sedap..dlm pack tu ada 6 biji kek yang kecik2...aku mkn dua..pastu hubby ngan baik n lembut nyer berkata "syg..kita simpan duul ye kek ni..ayg da mkn dua da tu..nt esok kita sambung lagi ye..masuk dlm peti ais lagi sedap mkn sejuk2 nt"...ni ayat memujuk hubby aku sb dia isau tgk aku berselera mkn smpi 2 slice kek...tak elok sebenarnyer mkn byk2..aku tau..tp tak tua la npe suka wat2 tak tau...mula la muncung sedepa aku ni..tgh dok syok2 mkn...ttiba2 kena stop..sedar2 da 2 lak tu..tinggal 4 je lagi...nt nk soh hubby belikan lagi mst susah...sb pe sb da byk aku mkn..nt dia takkan kasinyer..nt dia beli benda lain...sedih ...tinggal 4 ketul..esok leh mkn 2 lagi..pastu lusa 2 lagi..pastu kempunan lagi..ish2...takpe la..tuk kebaikkan ku jugak...tp kan aku kasi hubby rasa sikit je td..hak hak hak..sb kek tu aku nyer...hak hak hak..smbil mulut yang muncung sedepa aku pun packed balik la kek tu dlm bekas tuk disimpan dlm peti ais..sedih..tp biler tgk hubby senyum kat aku..ilang la plak rasa sedih..hak hak hak..terus pikir..takpe tuk kebaikkan akun baby...cewah..klu tak sajer mana aku pikir gitu..see..betapa cumel nyer perangia aku ni...hak hak hak...
pastu teringin la plak nk mkn nasi ayam kat kolej 9...hubyb pun ngan rajinnyer melayan la aku..bawa la g kat utm tu cari nasi ayam...sb nk cepat nyer hal..aku bertenggek je kat kedai tu sb nk org tu siapkan cepat nasi aku..hubby soh kau g duduk..tp aku tak nak..isau klu dia lupa letak kentang goreng aku kate..hak hak hk..pastu org nk order pun susah..aku tak peduli..yg penting aku nk nasi ayam aku tu..smpi hubby pun tergelak tgk aku..tersegat kat depan kedai tu...tp hubby dok je la sebelah aku tu..kang org langgar aku mau terhuyung hayang aku kang..buat naya je...smpi la dapat nasi aku tu..pastu balik pun ngna speed yang agak laju..aku diam je..tak bising hubby bawa laju...aku tau hubby nk kejar mas tuk study exam esok..dan aku lak ada motif tersendiri...iaitu nk cepat smpi tuk mkn nasi ayam tu...terliur aku tgk nasi tu kat kedai tau...hak hak hak...smpi je umah terus aku bersiap sedia tuk mkn...then abis la kau mkn..then ttiba terasa...biasa je nasi ni..apasal la aku beria sgt nk nais ayam ni..aceceece...biasala aku ni perut da kenyang mula la npe la gini..npe la gitu..hak hak...anyway sedap la..sb kempunan kan.hak hak hak..
eh eh..aku da ilang sedih la..seee...aku da ok la..da ,mula citer bab mkanan confirm aku ok kan..hak hak hak..bosan la biler hubby tak de kat umah..bosan jugak biler hubby ada exam..sb aku kena dok senap2 kat umah.n memaksa diri aku dr g kaco hubby yang tgh kusyuk study..hubby tak marah pun klu aku g kaco dia..dia layan je..tp aku kecian kat dia..dia nk study...nt gangu dia lak..takpe2...aku layan intenet smpi tertido..hak hak hak..td g kaco hubby dia senyum n layn je la karenah ku ni..aku ni kan ckp bynk..so ada je benda aku nk ckp..cam esok2 hari da takde je..hak hak hak..
ok la..nt aku update lagi...bye

November 06, 2010

Few Weeks to go..

Hellu..skang ni aku tgh xcited ngan pergerakkan baby dlm perut..sgt aktif...syukur sgt, da nk masuk 9 bulan da aku ni...sampi jugak aku kahirnyer ke tahap ni...tahap apa?? tahap nk masuk 9 bulan..kira da 8++ month la baby dlm perut aku..kemana sajer aku g dia ikut...ditemani gitu...g mana2 la..hak hak hak..dulu teringin nk ada bf...then dapat la sorang..bercinta la kononnyer..cam cita monyet gitu..then teringin la plak nk rasa jadi tunang org..pastu tunang la plak..pastu nk lak jadi isteri org...da jadi isteri orang da pun..pastu nk rasa pregnt caner..da pregnt pun...da nk masuk 9 bulan da pun...pastu teringin nk beranak..pastu nk cium anak..pastu nk peluk2 anak..pastu nk besarkan dia...ish..harap2 yang blum tertunai lagi tu aku dapat la rasa...amin.....hubby da xcited nk main2 ngna nanak dia ni...yang mama dia lak pun xcited tp gabra klu2 terberanak sblm final exam abis..anyway..harap2 after 5/12 la aku deliver..yela..senang skt da abih exam semua..da free otak.leh beranak ngna happynyer...pastu pantang ngan happy nyer....amin...
anyway..skang ni asyik memanjang sakit2 sengal badan aku ni..salalh tido agaknyer..lagi satu klu tido skang mst aku akan tido cam duduk sket..sb sakit biler mengiring...anyway...baper minggu lagi je kan..pastu leh tido ngan bestnyer....mmm...ari ni hubby aku sibuk tuk study sb esok dia da start final exam..so akukena senyap2 kat bawah...sb tak nk ganggu dia study...klu aku kat atas nt mst aku asyik2 g kaco dia study..hehehe...aku nyer final start lambat..tp banyak giler nk kena cover especially subjek broadband...anyway..aku da nak start jugak study ni..sb nt takde la aku tension last minit kan..hehehe...
smlm mimpi aku balik kedah..dok kat umah main ngn anak sedara aku tu..then rasa besntyer n rindunyer kat kedah..huhuhuhuhu..terasa sgt nk blaik tp jauh nyerrrrrr.................nt la pantang kat kedah...best sket kot...ye la...mak sndri ada kan..then ada lak 2 baby kat umah..best2...hubby pun da setuju na balik kedah after 1 week aku deliver...as long as aku happy n larat tuk travel jauh2..yeah....seronok yeah...pastu nt on da way nk singgah muar jap..kasi mama n papa aku tgk cucu dia..then terus balik kedah..on da way balik dr kedah pun nk singgah kat muar jugak..kasi Aqil kenal2 ngan cousin dia lak..hehehehe...byk benar plan aku ye..
ari jumaat n smlm mentua aku daatang...mama aku masak mcm2 sedap giler..paling best dia bawa ikan bilis goreng ngan kacang pastu wat kering2..rasa manis..suka benar aku...makan nasi je mst mkn ngan bendalah tu,...lauk lain akutak minat..ynag tu jugak aku dok cedok.pastu papa ckp klu da abis sms je..nt mama buat yang baru..hehehehe...
nt pantang tak leh mkn lak benda tu kan.huhuhuh..
ok la..tak de mood nk update sb nak sudy la rasa...takut menyesal kemudian ari..cewahahhh...ok la..bye

November 04, 2010

Da Lepas Satu Masaalah

Hellu....rini aku da lepas satu masalah...iaitu masalah assignmnt micro-p..hak hak hak...baper hari bertungkus lumus buat akhirnyer dapat jugak aku setelkan....then dapat la demo ngan baik..boleh la kan...hak hak hak..ikutkan kena demo selasa minggu depan..tp sajer aku wat awal..sb nyer ada satu lagi assignmnt broadbnd nk wat..yang lain semua da setel..lega lega....assignmnt broadbnd group aku yang lain offer nk wat...so aku rilex la kot..so nk start la study sket2 tuk final..ish..byk tu nk kena study..esok mentua aku nk datang plak..so since aku free lagi sementara nk final ni ok la..tp hubby da start exam ari isnin tu..harap2 dia leh study ng baik...yela..aku kena memainkan peranan penting la kali ni...sb nak kasi chance kat hubby tuk study..tak leh sket2 hubby je aku kaco...so td da beli stok2 makanan..seb mak mentua aku suka masak kat umah...so..da ada la byk stok makanan aku beli..nt tak yh k aco hubby nk g beli itu la ini la..yela.kelengkapan tak cukup caner nk masak..rini sblm g UTM aku da masak siap2 sup ayam..berselera benar hubby aku masak..pastu ckp gini "sedap la sup ayg ni.." ni syg terlebih kat hubby ni....hehehhe
aku arini ada sket la rasa geram ngan someone ni..tp takpe la...nk wat caner..len kali tak yh nk susah payah tuk org lagi...sb org bukan tau hargai usaha kita..ada yg tau tp ramai yang tak tau..so tak yh pikir..teruskan kehidupan aku seperti biasa ngan happy nyer..citer kat hubby terpujuk sket ati aku ni..takpe..aku ada hubby..aku syg hubby...hehehe
anyway..pas present td aku terserempak ngan x housemate aku kak shima...dia kenal aku lagi wooo..walalupun da gemuk...dr jauh lak tu..hak hak hak..sembang2 ngna dia..as usual she is a sweet n kind person la kan...baik je..cam dulu2 tak berubah pun...anyway...borak2 ngan dia..dia skang tgh wat phd kat utm...ok..beralih citer...
ok...dr pg xcited sb kakak aku kate nk dtg...so...xcited nk main ngna putra lagi...tp alih2 datang singgha kasi barang..then putra lak tgh tido..aiya..kecewa aku...igt nk main ngna putra tu..tido la plak..nk gak dgr dia ckp keling dia tu..hak hak hak...
mm..rini takde mood sgt nk tulis sebenarnyer..tp cam rasa nk update je..sb nk ckp ngan bestnyer assignmnt aku da siap satu..hak hak hak..
ok la...nk gambar tak??? mmm..malas nk transfer la plak...takpe la..nt2 r aku upload..biler nanti pun tak tau..hak hak hak..ok la.b.ye

November 02, 2010

Suka Ati Dia la..

Hellu..rini cam biasa bangun pagi da ngadu2 sakit belakang...sb nyer..tido da tak nyenyak..badan da sakit2 sb salah tido..ad kalanyer aku tido smbil sandar je badan kat kepala katil..sb nk tido mengiring sakit situ sakit sini...nk tido telentang lak kang rasa cam benda hempap..tp takpe..1 more month to go...hahahaha...then ada budak kecik anak Nur Latif Azyze dlm umah..hahahah...ok la...rini aku g check up kat klinik kerajaan...n ngan rasa menyampahnyer aku benci sgt kat sorang nurse ni...see..nmpk sgt aku tak suka sb kuar perkataan benci kan...orang kate time pregnt tak leh tak suka kat org ni..tp mmg nurse tu wat aku geram btul la...dia pun pregnt jugak tp aku pun pregnt jugak..so tak yh nk moody2 ok tak???citer dia...ok...soh aku baring nk check..pastu da lebih 5 minit aku baring baru datang nk check...dlm 5 minit tu tau tak watpe?? dok mengumpat nk nurse sorang lagi..ada 2 nurse dlm bilik tu..ok la..suka ati la nk mgumpat ke apa ke..aku ni da terlentang cam kena hempa je rasa..tak selesa...ok fine...aku bangun la jap kan...duduk dr terbaring tak selesa sementara tunggu dia siap "sembang" ngan kawan dia kan..ok fine...pastu dia datng la..ckp kat aku.."npe tak baring elok2?" ok cam nk marah aku la..aku pun jawab la "tak selesa terlentang lama2"...lagi satu aku pikir..ko datang baru la aku tido btul2 tuk ko check kan..ko tka datnag suka ati aku la nk wat pe...ok takpe la..satu kisah...then dia check la..nk dgr denyutan jantung kot...then pakai la satu alat ni...smbil dok scan nk dgr sambil dok pot pet pot pet "sembang" lagi kan..mana nk dgr btul2 denyutan baby tu..so dok la tekan2 perut aku nk cari bunyi..sakit oooo..dala alat tu bulat n takde la besar sgt..rasa cam kayu lak dok cucuk2 perut aku..takpe la..sbarje la...da setel turun la dr katil..then dia tanya "ada masalah pape tak"..aku pun teringat la nk tanya.."klu baby selalu dok sebelah kanan kira normal ke".....sekali dia jawab "suka ati dia la nk dok kat mana pun..kanan ke kiri ke..tgh ke...pe masalah awak." perghh....mmg aku rasa nk tumbuk je mulut dia tu...ckp tak de etika langsung..bengang je aku..then aku jawab.. "saya just nk tnya, sb bukan penah prengt pun..slah ke nk tau"..pastu dia cam terkejut la aku jawab ngan muka bengis aku tu..kawna dia senyap je la...takde la..da ko tanya aku adapape tak masalah or nk anya pape..aku tanya ko jb gitu la plak...moody ke pe ke...tak yah la nk lepas2 kat aku...da la sambil ckp tu pandang muka sinis lak tu kat aku...mcam lawa je..ko tu boleh la..da tua anak da satu lori byk la pengalaman..aku ni baru nk ada anak satu...paham2 la..klu anak banyak sekali pun aku da ada..ko jwb la baik2...ok takpe la..then aku tanya lagi.."result minum air gula tu da kuar ke?" then dia kate "npe awak nk tau? aritu tak dpt result lagi ke"..bengan lagi aku ni..aku jawab "aah..saya nk sgt tau..klu puan nak tau, last 2 week, sy jumpa doktor kat hospital, doktor tu bising sb takde result tuk yang sy minum air gula tu..dia kate patutnyer puan kena lampirkan sekali sblm jumpa doktor"...mula la cuak muka dia.."oh..doktor saner tanya pasal result ke?..ok sy g cari result awak ye"...hmm...geram kan orang camni...wat kej btul2 la...takde la aku nk org layan aku baik n 1st class nyer layanan..tp jgn la buat sampi orang or patient rasa cam aku rasa ni..then wat keje tu ikhlas la sket..da tu profession ko...so ko wat la btul2 suka ke tak ke...kena la wat suka jugak....then result aku ok...takde la aslaah diabitis ke pe ke...klu lebih 7 kira bermsalah...tp aku 5.2..dia kate ok..pastu sempat lagi ckp kat aku gini "selalu kitaorg akan call klu result awak bermasaalah...klu tak de dpt kol tu kira ok la.."..nada dia tu cam aku ni sibuk2 je nk tau...mmg aku nk sgtttttttt tau....aku jawab lagi kate "klu doktor tu tak bising pun, sy mmgnk tau result tu jugak..nk jugak tau level kesihatan sy ni.."..pasut dia diam je la..maaf la ye mak cik...klu nak tau mood aku pun tak elok jugak sb ko...so aku pun mody la cam ko..samer2 la terasa ok..da lama aku tak kurang ajar camtu...tp ko yang start dulu...klu ko tak wat halawal2 aku ckp elok2 je..takde nk ckp lebih kurang...cam aku tak de la ras puas ati bersikap gitu, ada jugak rasa cam berslh..sb buat mak cik tu terasa ati la kot..tp mak cik tu blum tentu ada rasa berlh ckp lebih kurang ngna aku kan.takpe la..tak kisah..aku berleter la kat hubby...hubby pun sokong aku..hahaha...tp klu orang lain pun sokong gak kot...myb tak sokong biler aku ckp lebih kurang..tp sokong pasal perasaan marah aku biler mak cik tu bersikap cmatu kat aku...igt aku nk sgt ke ko check aku ni...aku boleh je g swasta...mmg tiap2 bulan pun aku wat 2nd check up kat swata...tp sb aku still pikir, pape pun...kerajaan nyer hospita still da best...bukan dr segi kewangan..tp dr segi rawatan....so suka ke lama ke kena tunggu..aku sabar jugak...sb nk servis terbaik yang ku sangkakan dr klinik kerajaan ni..huhuhuh...tp sebaliknyer la plak...takpe la...aku malasnk pikir..da citer panajng2 lega sket ati aku..cian anak aku...kena dok tertekan lak dlm perut..yela...sb mak dia tertekan...

ok berbalik kepada citer Putra la plak..
smlm mak dia ngan ayah dia dtg..so putra mst datang kan...sb kak aku nk masuk pertandingan Fareeda tu..so nk minta tolong aku uploadgambar n hantar email la kan..so aku pun toolong la..scan gambar semua...tp tak nk citer benda tu nk citer pasal Putra...
Putra da besar..da pandai ckp "sedap..." "mak cik"....mcm2 la ...pastu ckp keling pun pandai la..cuma kau kurang paham la...
aku turun je dr tnagga da sengeh2 panggil mak cik...alolololo...aku soh dia panggil aunty dia panggik cik...ok takpe la..sekurang2 nyerdia kenal aku ni mak cik dia kan..hubby kate..smpi umah aku kat pintu pagar sambil tangan pegang pagar tu smbil kate "semekom"...hahaha..pandai btul dia kan...then da masuk umah...jadi la "rumahmu rumahku jua..." hahahaha..kelakar btul..lari saner lari sini..mkn itu mkn ini..dia kan suka mkn..umah aku ni penuh je stok mknanan...tak kisah..pastu kasi aiscream..hubby nk suap marah kate "tak nak!!!!"..pastu hubby mkn la smbil puji sedap...baru nak nganga mulut nkjugak pastu ckp ..."mmm..dap nyerrrrrrrrrrrr"..panjang lak tu...mmg kelakar la...cumel sgt..dapandai senyum2...gelak2...pastu pakai seluar cali cuplin...tau tak apa tu cahrlie chuplin tu???? ala tak tau buat2 tau je la ye korang ni..aku ejaan org putih ni slow sket...hahaha..
then lari saner lari sini..main saner main sini...gelak satu umah lak tu...kelakar btul..terhibur la ngna tetalah dia..pastu pikir2 balik...sb dok seronok melayan dia tak siap assignmnt aku..hak hakh ak...so aku hantar kat kawna aku janji mlm..last2 kol 1.40 pg aku hantar..huhuhuhu..rasa bersalh la plak..tp dia ok je..hehehehe...seronok la biler nk ada anak nt..aku tgk kakak aku syg benar kat putra tu...putra tu sanggup panjat sofa susah payah semata2 nk cium pipi mak dia...nt anak akupun mst gitu..tp ntah2 susah2 panjat sofa sb nk syg papa dia..takpe la..tak kisah...yang penting anak akuhappy sentiasa n ceria selalu...
putra ni tak lehkita marahdia..nt muka dia masam..pastu pandang kita tak puas ati ..myb pikir gini kot "apasal mak cik cun ni marah2 aku.."..hak hkah ak..tp onceda marah dia...dia senyap tp pandang tak puas ati la kan..then kita ckp elok2 panggil dia..dia dtg je..hak hak hka..klu dulu dia pukul kita balik klu kita marah dia...skang da besar pandai da pikir..nk kencing pun ckp dulu..so kena buka seluar dia..padahal pakai pamperss..aku tgh dok goreng pisang, dia datang ckp "cik..nk cing...."..pandai btul dia..mkn goreng pisang smbil ckp.."dapnyerrrrrrrrrr..." kak kau kate dia semua kate sedap..kak aku kate dia bukan mau mkn nasi putih sgt..nk nasi goreng....hak hak hak..then nk balik muka sedih je..masuk kete pun sebek je..bila abah dia buka tingkap..hmm...mula la ceria..pastu dok seronok bye kitaorg ni..pastu ckp keling dia tu la kan..kitaorg ha je la..tak paham..pastu flying kiss punya la byk..jerit2 bye..ala...rindu la kat putra ni....huhuhuhuhuhu..td dok kemas umah, jumpa baju dia smlm tu..mak dia tukar baju dia pastu tertinggal baju dia ..lagi la rindu kat dia..huhuhu....tau perut aku ada baby..cium lagi perut aku..nt da kuar baby ni putra kena jaga baby ni baik2 tau..tak leh gado2...kena kawan baik2 ye...hehehe..ok la..nt citer byk2 nt baby aku merajuk..bukan boleh anak mama ni..jeles ye syg...hak hak hak..ok la ..nt update lagi...marah aku kat mak cik tu smpi sini sajer..aku da tak marah..harap dia happy selalu..tak nk moody ok mak cik...heheh..ok la..bye

October 30, 2010

Sengal Badan...

Hellu..rini ari ahad..n aku ada byk keje assignmnt nk kena buat..smlm satu hari kat fakulti wat hardware part..then got some problem..rini nk try masukkan coding la plak..hopefully menjadi..then nest step nk kena wat report n also try cari coding jam tu..ada tu ada but need so much correction n modification...sempat ke aku buat ea? minggu depan nk kena present..this consist of 20%...oh my God..harap2 ok la..then nk pulun tuk final lagi..dengan badan aku skang yang agak susah tuk bergerak..asyik sakit je memanjang...sakit sgt...tido pun tka selesa sgt...1 month to go..huhuhu...tak larat sgt..smlm balik je aku tido smpi maghrib trus..then bangun nk smbahyang baper kali kena kejut..sakit sgt badan..then skype ngan mak pun smbil baring tgk aisya..huhuhuhu..aku mmg tak larat da skang ni..no t like when pregnt 5 month...skang ni da 8 ++ month rasanya....huhuhuhu....penat2...galas beg laptop ke hulu hilir..depan da berat pastu ditambah lagi beban kat belakang....klu hubby ada dia la bawakan..klu aku sorang2 hubby takde g kelas aku kena la semangat angkat..da la laptop berat ....huhuhuhu...cian sgt kat aku rasa...huhuhuhu..mak aku pun tak abis2 kate kecian kat aku..myb dia tgk mukaaku penat sgt kot...pastu satu benda nk beli lagi..nk beli tudung saji tuk baby..ala...yang cam kelambu tuk baby tido kat bawah tu..mak aku soh beli..ops..aku lupa....mak kate kat katil tu takpe.ni yg tuk letak kat bawah..nt tgh pantang susah nk bangun baring ambik baby..ok...nt aku akan cari..smpi skang takde masa tuk aku nk rest2...g rilexkan fikiran..aku teringn sgt nk g tgk wayang..mkn popcorn..minum air teh ais lemon..pastu gelak2 sambil tgk wayang..bestnyer....tp ada kena aku sempatbuat semua tu...nt sibuk ngna final..then beranak..then da ada baby yang aku syg ni susah nk g tgk wayang da...huhuhuhuhu..yela..tak sampi ati kuar berseronok n tinggal baby kat umah kan..huhuhuhu
skang ni badan aku sengal sgt...cam semua urat aku da dimasuki angin jahat...jahat btul angin ni..huhuhuhu....japg nk g library sambung keje....hubby tak kasi g dia je nk g...tp ntah la..ta sedap la plak...projek aku kan..tp hubby yang kisah lebih...pasut orang yang ajar tu kawna kau lak tu..mmg la da jadi kawna hubby ...but at least..tunjuk muka pun ok kan...sambil belajar sket2 pe dia ajar tu...ok la...nk siap2 nk g mandi..then nk siap2 kuar g library...nk wat report skali..huhuhu..ok la...bye

October 29, 2010

Ngantok tahap gaban

Hellu..rini akungantok tahap gaban..semalam aku wat study coding..pergh..mmg penat sei...smpi rini pun still tak dpt betulkan error...walalupun da penah xperience software engineer da lebih 2 tahun tp still quite hard for me because this time aku kena ikut processor aku guna...n setiap processor tu declaration lain2..apa ni????? smlm un dr 52 error da jd 12 error..pastu aku tido..penat giler..tak larat...pastu pg2 da bangun dok renovate sket laptop aku...smlm da bunag baju kaler ijau dia..ni da pasang baju baru tema love n pink...wah hahahaha.....aku suka ni pilihan hubby....dapat free sb beli laptop hubby aritu..yg best tuk siapkan assignmnt ni hubby pun kena masuk campur skali..satu dia cian tgk aku kot..satu lagi dia mmg minat sgt bab2 kena pasang litar n programming ni...nt nak masuk nama dia skali la dlm list group..hak hak...smlm da dapat result test 2..dpt 7/10 je..ni semua sb salah kat soalan belakang tu..aku da wat btul time jawab..pastu lecturer confiuskan aku ngan cakap aku wat salah....kena tambah previous..walalupun agak curiga la kan pe dia kate...tp sb aku tak yakin da dia kate gitu aku pun ubah camdia kata...nah....ambik ko time dlm kelas esoknyer dia kasi jawapan lain lak nga dia ckp...pastu da salah la aku...kwn2 aku ada yg dapat 9...ni jeles ni..tp takpe la..aku bajet dpt 5 ke bawah...tp alhamdulillah la..syukur..dapat jugak 7...ikutkan leh dapat 9 jugak...huhuhu..kira markh penuh kat situ...hahahaha..takpe la..ni la namanyer takde rezeki..harap2 assignmnt dpt tinggi..nt leh tolnog time final nt n dapat A...insyaAllah....harap2 la dapat result memuaskan ati...di kala aku time preggy ni...hehehehe....skang ni anak aku ni banak sgt gerak..suka sgt rasa..tp kadang2 ngilu..sampi kadang2 aku tergelak or wat mimik muka ngilu sb dia gerak..hai anak mama yang mama syg sgt ni....takpe la..asalkan baby happy dlm perut mama pun da ok..gerak la syg oi...takpe mama tahan je...hik hik hik...
tp satu je benda tak best..aku pikir cam nk tukar tilam la..beli tilam baru yang mmg best walalupun mahal..aritu beli tp skang ni cam tak memuaskan la plak...yela...dr sejak aku mula kawin kan.then beli yango k2 je...lm baper ratus tah..pikir 400 gitu tu tilam ok la kot...tak sangka lak lama2 tak best sgt...tp myb jugak tak best sb aku tgh pregnt skang kan..so cam agakberat n struktur tak best sgt bile tido so rasa tak selesa...tp takpe..nt aku nk beli jugak tilam baru...anak mama da ada tilam baru..mama pun nk tilam baru jugak..Papa nak tilam baru...hehehe...cian papa....macam2 mama nak kan..hak hak hak...pastu nk pembakar roti jugak boleh tak??? ha..klu nak tau,skang ni suka benar aku makan roti..klu sajer2 pun aku makan roti..tp klu ada pembakar roti yang canggih kat umah mst lagi laju aku mkn....pg2 skang ni biler aku kelas pg hubby tak kelas..mst hubby sapukan roti ngan mentega+jem strawberry...aku suka..tp kena letak planta skali la..hak hak hak..pastu hubby potong kasi cantik2...then aku mkn ngan happy nyer..siap bawa masuk plastik lagi nk bawa bekal tau..hik hik hik...smpi biler2 aku akan igt pengorbanan hubby aku tuk aku selama ni...dari sebagai kawan, kekasih, smpi la kawin..dia banyak sgt tolong aku tuk ceriakan idup aku ni...smpi ke hujung nyawa aku igt semua pengorbanan dia..tak penah merungut...hehehe..ttiba kuar ayat cam jiwang...pelik btul org preggy ea..hak hak hak...
smlm skype ngna mak...sb nk tgk aisya nyer pasal...aku sanggup susah payah download skype..2 kali try jadi....thn tgk la anak sedara aku tu..alolololo..comel yer...tp satu je pelik..aku tgk cam mak aku la plak jadi mama dia...mama dia rilex je..sb aku rasa nenek dia mmg tak kasi kot mama dia lebih2 ngan aisya tu....hak hak hak...tido pun ngan nenek..cmana nt dia nak datang johor pun tak tau..katanyer nk jaga aku time pantang tp isau nt dia asyik teringat kat aisya je la...cumel la anak sedara aku..besar nt confirm cantik....putih melepak..pastu redup je mata dia..tp pape pun anak aku jugak yang paling cun n cumel n aku syg sgt ni..hak hak hak..
ok la..nk sambung wat keje..nt kawan2 datang da ada input sket...k..bye

October 28, 2010

Kepala aku serabut...

Hellu..arini aku rasa serabut sgt...serabut sb terlalu byk benda kena hafal tuk test esok..pening kepala aku ni..tension pun ada....byk kali ulang baca tp susah btul nk igt..ish2...tertekan anak aku dlm perut ni..biler mama dia baca kuat2 tuk igt...hak hak hak..ok la..aku takde mood sgt..hrap2 esok aku dapat jawab exam ngna baik..amin...aku nk baca lagi mlm ni...harap2 otak segar bugar time tu..igt semua then masuk exam tulis laju je jwpn..amin....ok la..bye

October 26, 2010

My Lovely Baby...

Hellu..seperti yang aku janji..kali ni aku tunaikan..hak hak hak...ni gambar yang aku penah scan la kat hospital swasta...sebab bayar cuma 40 inggit je skali scan so gambar pun agak2 la kan..tak denyer dia nk print banyak2...sekali 1 je la...since aku start menetap sementara di johor biler da masukbulan ke 4 -5 gitu..so baper kali je la gambar yang aku ada...klu gambar scan kat hospital rasa cam tak yh la kot...sb ada dua je..tu pun time baby kecik..n last week yang baru scan pun gelap je..tak tau doktor tu tgk apa kan..hahahaha...tp wallupun gambar tak di print ngan banyak..masa tuk doktor tu scan tu lama la..then lh tgk mcm2 n leh tgk baby gerak2 lagi..so aku kira puas ati la walalupun agak sedih la sket sb gambar 1 je klu di print pun..heheh..tp takpe...setiap ambar or picture gerakn my baby tetap melkat di otak aku...hehehe....ok2..layan la gambar anak aku ni..ops..anak aku n hubby ni....hehehe

Time ni doktor tu kate anak aku tgh sujud..tak leh nmpk la muka dia...nmpk tulang belakang dia je la..then nmpk tnagan kakui sket2...kira kali ni time aku g scan ni kureng sket la sb tak leh tgk muka baby aku ni....huhuhuhuhu....tp takpe..yang penting aku tau dia sihat...

Ini doktor yang samer jugak...time nink wat 3D tp doktor tu kate tak nmpk sb air ketuban kurang kat bahagian muka dia..so susah nkwat 3D...tp aku rasa doktor tu tak panadai kot nk scan2 ni..anyway dia try jugak la...mmg tak nmpk sgt pun...but i think boleh klu nk nmpkkan...tp takpe...ni gambar 2D je la..nmpk la muka baby..time scan ni..ternmpk biler muka baby tgh kalih tgk kitaorg..time tu la aku sedar anak aku ni mmg ikut muka papa dia...seronok sgt...tak tau npe..tp tergelak2 aku...sb aku ttiba kate "macam muka abg la"...hahaha...klu tgk mulut ida tgh sebek tu...tak tau npe...myb sb aku ni agak kuat merajuk n sebek...huhuhuhuhu..ikut perangai mama??? oh..no...jangan2..nt pening kepala papa nk pujuk 2 org gadis cun kat umah ni..hak hak hak..mata dia nmpk besar je...hubby kate ikut mata aku...tp aku rasa cam tak...hak hak hak..tp tak tau la...idung dia mancung...doktor pun kate gitu...mancung idun dia..tp tak tau la kan..ni hanya scan semata2...mak kau kate klu idung mancung ikut latif la tu...ish2..idung aku kemek ka??? pelik2..hehehehe...then time ni dia mmg aktif sgt gerak..smpi doktor kate..."aktif betul anak awak ye"...baru tau????? selalu perut aku bergoncang2 sb baby aku ni menari2 agaknyer dlm perut..anyway..indah sgt rasa perasaan gitu tau....:) mak aku kate, harap2 la ikut hubby kulitnyer...sebab apa??? sb klu ikut aku agak tak putih la..hak hak hak...tu la..tp tak kisah caner pun ttap syg anak mama ni....apa punsyg jugak anak papa ni...huhuhuhuhu...:)

Ha..kali ni baru2 ni g scan kau g doktor lain lak yang incharge..doktor ni mmg nurse2 kat situ kate dia pndai klu scan n capture gambar baby ni...see...the result..sgt puas ati...tp satu je la...dia tak dpt nk capture gambar muka n gambar baby tgh gemgam jari smbil tunjuk tanda "GOOD"..hak hak hak..kali ni 3D mmg nampk sgt muka anak mama ni..see...mulut dia confirm ikut hubby kan...idung dia ikut hubby gak kot...mata tak clear sgt kat gambar ni..tp time 3D mmg ok la nmpk....pipi dia??? huh...sgt la chubby..cam mama dia doktor kate..ish2...asal bab2 gemuk je mst doktor kte cam aku...klu bab mulut idung doktor puji cantik..tp tak ckp la cam papa dia..seb baik tak ckp klu tak mau kembang papa dlm kete ea....hak hak hak...time scan ni mmg nmpk clear...nmpk la dia tgh wat pe...oo..nmpk kaki dia...lama jugak la scan nyer..tgk mcm2..doktor confirm lagi mmg gurl...tak pe..gurl ke boy ke..mama n papa tetap syg bangat samer dia..huhuhuhu...syg la anak aku ni..huhuhu...klu orang lain pun mst rasa samer kan.....ye la...dah lama dia dok dlm perut aku ni...8 bulan tau...g mana dia teman...tp dlm kelas biler mama dia tido dia lak aktif bergerak..kenapa ye?? pelik, kenapa mama malas tp anak rajin lak belajar..ish2...hak hak hak...mmg suka dia klu kelas micro-p n ccn....sgt aktif la dia belajar...tendang sana tendang sini...smpi kdg2 kwan aku pun gelak..satu lagi klu kelas uhw..sb aku byk gelak kot..dia pun samer gelak la kot dlm kelas tu...kelas lain gerak2 jugak..tp paling best time micro-p dr usman yang ajar...mentang2 dr tu agak ensem, dia suka la tu ea..hik hik hik..tp papa lagi ensem tau..hak hak hak...anyway...ni je la kot gambar2 yang leh aku paparkan....yang len taktau nk transfer caner sb dlm otak aku kan..hak hak hak..

ok la..aku tgh study ni..sb jumaat nk exam...anyway..carry mark hubby gempaq giler...ish2..aku nyer tak tau lagi ni...harap2 walalupun tak segempaq hubby tp at least ok..huhuhuhu...tp cnaer ea...hubby takde la rajin sgt pun study result hebat la jugak..ish2...anak mama nt ikut pandai cam papa ye..ikut mama malas sket blajar..huahuahua...smlm belajar atas katil, hubby lak kat bilik study..huh..kejap je..pastu aku dgr suara hubby kejut kau betul2kan tido aku..cam tiap2 ari la kan, hubby tolong kemas katil yang penuh ngna buku aku..then tidokan aku baik2 klu tak nt aku bangun nangis sakit badan..saper susah?? hubby jugak...syg la hubby aku sorang ni..pg2 td ngan penuh rasa syangnyer dia watkan nasi goreng...aku ngap je masuk mulut terlintas kat ati aku "Ya Allah sedapnyer suami kau masak...tak sangka kau dapat jodoh ngan orang pandai masak n rajin cam dia ni"..huhuhhu,,,time tu insaf sket sb hubby yang masak bukan aku...tp mmg sedap..licin aku mkn...tgk dlm periuk ada lagi tu..nt akan ku abiskan....mmm..ok la..nk sambung study ni...isau la nk exam ni..segan la markah rendah2 ni... segan la ngan hubby aku ni..hihihhihihihi..ok la..pape pun...aku bahagia sgt rasa di samping suami tercinta aku tu...samer jugak ngan baby kitaorg...:)

Mengidam...

Hellu..rini cam biasa aku kepenatan ke kelas...sgt penat...sejak2 ni hubby hantar aku g kelas..ambik aku g kelas...ada je peluang dia free mst dia susah payah hantar ambik aku...sb aku skang ni sgt2 la cepat penat..tak larat..pastu jln sket da termengah2...ish..berat naik cam tak mau turn da nmpknyer..smpi kena warning ngan doktor....pas ni jgn naik lagi..kena puasa...apa kes aku nk kena puasa lak..ish..tak nk nt baby aku lapar...klu bulan posa lain la citer..sb baby aku pun beria benar nk puasa jugak...tp tgk la..nt aku wat posa sunat pun ok gak kan...hehehehe
rini kelas terakhir...then da tak de kelas da...ari jumaat lak ada test..so kena study ni..byk gak nk study..tp makin hari mkn malas...makin hari mkin nk tido..ish...apa nk jadi pun tak tau la..
rini ttiba aku mengidam sotong cam yong taufu tu..letak ngna kangkung...tp tak jumpa la plak..huhuhuhu..pastu mengidam benda tu da hilang..then nk mkn kuew teow bandung la plak..so hubbybabwa la ku g beli kat luar..then jumpa kedai yong tau fu..beli la soong aku nk tu..walalupun tak samer..tp sb hubby susah payah pusing2 cari kan..terus jadi suka n ilang mengidam tu...aiya...tp klu ada sotong tu aku nk lagi la..hak hak hak...

ari isnin lepas aku g scan check up baby...so..kali ni doktor wat 4D then nmpk la muka anak aku ngan hubby ni...terpegun aku tgk dia..selalu klu 3D susah enar nk nmpk muka dia...kali ni mmg nmpk la..bentuk muka..mulut idung...semua la...nk nangis pun ada tgk...pipi??? sgt la chubby ..cumel...then doktor kate mulut n idung dia cantik...sekali tgk dua kali tgk..sah mmg cam bapa dia..hahahahaha...then paling best tu nmpk dia genggam tangan...doktor tanya "ok tak dlm perut mama?"..then laju je dia angkat ibu jari dia..tunjuk tanda OK...wah2..mmg pandai anak mama ye..so asyik dok tunjuk tanda GOOD je la...kitaorg kat situ pun gelak..then doktor kate.."baby mmg dgr n paham pe kita ckp..so kena byk ckp nga dia"...hehehe...mmg banyak ckp pun..selalu pesan itu ini...tp isau jugak la klu baby aku rasa aku ni kuat benar membebel..hahahaha...syg la anak aku ni..tak sabar nk lahirkan dia..nk cium2 pipi dia yang ,montel n cumel tu..hubby pun suka benar la...sb anak dia kan...suka benar dia asyik2 nk beli lagi la selimut tuk anak dia...tgk aisya sofia nyer selimut cantik...dia pun n kbeli gitu jugak..ish2....jeles la plak aku...hak hak hak..
ok la..aku not in mood sgt nk update blog..sb toomuch work to do...then nk spend masa nk sembang2 ngan hubby lagi..hehehehe...ye la...suka sgt klu lepak2 ngna hubby tgk tv..pastu citer itu citer ini....best2...
ok la....nt update l gi ngan gambar baby yang aku scan tu..ok..bye