Our Lovely Journey......

Daisypath Anniversary tickers

Athirah's birthday

 Baby Birthday Ticker Ticker

My second child...:)

Lilypie Pregnancy tickers

July 28, 2010

My Oreo Cheese Cake...

Hellu...rini mood aku agak baik...da tak marah2..da tak de geram2..sb oreo cheese cake aku menjadi...dulu penah wat..rini pagi2 aku wat...sb pe aku wat?? tu ha...kakak aku kempunanbenar nk sebijik kek oreo cheese...ish..aku nk belikan kat secret rsepi je dia tak nk..nk sebijik katanyer..pastu beria lak soh aku wat...aku pun wat la...semangat kan..nk wat dia senang tp bagi aku leceh sb kena banyak bergerak..ye la...kena bangun g dapur pastu g tgh lak..kena double boil..tu yang byk gerak pun...klu wat benda lain dok je satu tempat...angkat semua barang dok satu tempat..pastu buat smpi siap...kek coklat aku tak start wat lagi..igt nk wat cupcake comel2 kasi hubby..kawan kak aku nk tgk gambar la plak..klu comel nk tempah katenyer...tp....confirm tak lawa..sbaku decorate mmg kurang sket...klu rasa boleh la tahan...hehehe...tp kan oreo cheese cake aku tu sb tak letak kertas aluminium tu susah la nk tanggal..so kena kasi ngan bekar bawah kek aku tu skali..takut lak ganas2 kang aku yang mkn ngan hubby je nt..kakak aku tak dapat nk bawa balik umah lak..hak hak hak...gambar dia aku tak ambik sb malas...hehehe...bukan sb tak cantik..cantik tp malas...ok..get it????

mm..rini g check up baby kat klinik kerajaan..first time kat sini wat checkup klinik sini..mak ai...terlalu ramai orang..smpi penat aku menunggu..pastu tgk la byk sgt baby...baby yang ibu bapa datang tuk check up jugak..comel2 tak terkata la kan...aku suka la tgk..tpppppppppp......biler time nktimbang baby..pastu nk ukur dia..pergh....bukan nyer takut..tp gerun sb pe..sebab time tu la kena tanggal baju baby..pastu tau je la. baby mst la nangis..pastu kena pakaikan baju ngan baik2 lemah lembut...baby dok meraung la ttiba2 orang kaco dia kan...aku naik gerun la plak..terbayang la aku nt bawa baby aku tuk check up...mmm...sorang2 lak tu...aku rasa aku yang nangis paling kuat kat hospital tu nt...so blum sempat aku nk ckp kat hubby, hubby aku da dapat tangkap da...nt nk check up baby wajib hubby teman..ok silap aku teman hubby..hak hak hak...aku takut tambah2 tkg baby nangis..nt aku sedih lak klu dia tak berhenti nangis..huhuhuhu..

pastu pe lagi ea...rini aku masak kari ayam..hubby teringin la plak kari...smlm aku teringin mkn kurma ayam..so aku pun beria la wat kurma ayam..rini kari ayam lak..esok ayam pe pun tak tau..aik..esok nk posa so ayam beli kedai je la..hehehe...sb mlm de kelas la plak...

ok la..nt citer lagi ea...malas la nk type...bye

1 comment:

  1. Wah Ida... aku pun nak juga oreo cheese cake

    ReplyDelete